Heili Klandorf: hea tunne südames

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Klandorf, Postimees Elustiil, juhataja
Heili Klandorf, Postimees Elustiil, juhataja Foto: Heiki Laan/erakogu

Öeldakse: «Ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et tehtaks sulle.» Ära tee, ei taha – muidu positiivses lauses on nii palju eitust. Sõnastame ümber: «Tee teisele nii, et tal jääks hea tunne südamesse!»

Naljakas – südamerahu, hingerahu, kes kuidas armastab mõelda, asub ju sinu sees nii sügaval, et sinna ei peaks jõudma ükski väline mõjutaja. Siiski on selle hoidmine nagu köielkõnd – üks terav märkus, üks tige inimene ja potsti, jälle kukkusid alla. Redelit pidi taas köiele ronimine võtab aega ja vaeva.

Kõige rohkem tahaksingi kinkida sulle jõuluks ja peagi algavaks aastaks hingerahu. Mul ei ole küll head viisi, kuidas seda sügavale sinu südamesse toimetada, aga äkki aitavad need read:

Tõuse üles, tule ka alla.
Saladust ära päästa valla.
Anna käsi, ära jäta taha
neid, kes teel on jäänud maha.
Naerata, sest see aitab,
teistel mure ära paitab.
Kuula, siiralt usu, hooli,
armastusel pole pooli.

Poleks see vaid jõulusoov,
vaid sinu elu kullaproov.

Kohtume taas 9. jaanuaril. Seni aga kirjuta meile, millest või kellest tahaksid uuel aastal Elustiilist lugeda, aadressil elustiil@postimees.ee või Postimees Elustiil, Maakri 23a 10145 Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles