HIV-positiivne aidsinõustaja unistab veel ühest lapsest

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoomi kasutamine kaitseb HIVi eest.
Kondoomi kasutamine kaitseb HIVi eest. Foto: SCANPIX

Aleksandr Petrenko (33) on Jeesuse ikka jõudnult läbinud mitu narkomaania lainet, saanud HIVi ning andnud selle viiruse edasi ka toona lähedasimale, täiesti süütule inimesele - mehe praegune elu on pühendatud sellele, et heastada, mis võimalik, kirjutab ajakiri Tervis Pluss novembrinumbris.
 

Aleksandri vanemad töötasid väga headel ametikohtadel, kuid olid seetõttu kogu aeg ära ja poissi kasvatas vanaema - nii sattus hingeliselt hüljatud laps teismeeas valesse seltskonda ja ühtlasi narkomaania küüsi.

24-aastaselt jõudis noormees nelipühi kiriku juurde, puhastus, tervenes ning abiellus peagi Rakverest pärit religioosse tüdrukuga; kuid vaatamata sellele, et tal oli töö ja kodu, naine ja nüüdseks juba seitsmeaastane poeg, hakkas ta ühel hetkel uuesti jooma ja sealt edasi süstima.

Just sel eluetapil sai mees kas süstides või mõnelt juhuslikult partnerilt HI-viiruse, nakatades pahaaimamatult ka oma naise, kes ei taha oma lapse isaga enam suhelda ega luba tal ka pojaga kohtuda.

Pärast juhtunut naasis Aleksandr kiriku juurde ning ühines Lootuse külaga, mille eesmärk on sõltlaste võõrutamine, rehabiliteerimine ja abistamine tavaühiskonda naasmisel - nüüd on ravimite toel terveks ja tugevaks taastunud mees Tallinnas HIV-nõustaja, peab Lootuse külas loenguid, õpib teoloogiat, on kihlatud uskliku neiuga ja loodab veel kord isaks saada.

Seksuoloog Imre Rammuli sõnul ei ole viirusekandjal muud võimalust suguelu elada kui kondoomi kasutades, kuid terveid lapsi on võimalik saada kunstliku viljastamise teel - Eestis paraku HIV-kandjatele kunstlikku viljastamist ei tehta, kuid sellised võimalused on olemas näiteks Šveitsis ja Saksamaal.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles