Psühholoog: aastavahetuspeo rõivad võivad mõjutada, milline on su järgmine aasta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastavahetuspeo jaoks tasuks rõivakomplekti väga hoolikalt valida. Nimelt on psühholoogid leidnud, et see, mida sa aastavahetusel seljas kannad, võib omada suuremat tähtsust, kui oskad aimata.

«Meie riided mõjutavad meid rohkem, kui me arvame,» selgitas psühholoog Lawrence D. Rosenblum. Psühholoogide jaoks pole see mõte midagi uut, sest ammu on teada, et riided mõjutavad kandja psühholoogilisi protsesse, kirjutab Glamour.

Rosenblum ütles, et on teada, kuidas on omavahel seotud muutused ajus ja kompimismeel. Võib-olla oled isegi katsunud erinevaid materjale ja nautinud seda, mis tunde üks või teine asi sinus tekitab – täpselt sama lugu on ka rõivaste ja rõivamaterjalidega.

Aastavahetuspeo jaoks kleiti valides mõtle sellele, millised võiksid olla su eesmärgid ja sihid uueks aastaks, seejärel leia võimalus, kuidas seda oma riietuse abil väljendada. «Mõtle oma uusaastalubadustele. Su riided võivad aidata ellu muutusi tuua,» pakkus Rosenblum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles