Viis sammu kaunimate käteni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kätehoolduse põhitõde - niisutamine - on piisav, et käed kaunid ja siledad välja näeksid. Nende nooruslikkuse hoidmiseks on aga mitmeid pesemise ja koorimise viise ning koduseid vahendeid.

Idiva.com tõi välja viis sammu kaunite ja nooruslike käte heaks.

Korralik kätekreem

Teada-tuntud tõde küll, kuid nipp seisneb pigem käte õiges masseerimises enda valitud tõhusa niisutajaga. Kui töö näeb ette päev läbi arvuti taga istumist, on käed pideva koormuse all, seega tasub kreemi ka kontoris käepärast hoida.

Kodune abinõu: käemaskiks sobib suurepäraselt kartulipüree ja piima segu.

Hooldatud küüned

Leota kord nädalas käsi paar minutit seebivees ning viili küüsi enne värvimist. Loomulikumaks ja puhtamaks väljanägemiseks võib valida võib ka läbipaistva laki. Lakijääke ei tohiks maha kraapida, kuna see kahjustab küüsi.

Kodune abinõu: tervete küünte jaoks söö kaltsiumirikkaid toite nagu piimatooted.

Käte pesemine

Käsi tuleks alati pesta toasooja veega, kuna liiga küm või kuum vesi teeb nahale halba.

Kodune abinõu: sega keedetud veega üks supilusikas ravimtaimi – näiteks kummelit, saialille või salveid. Leota käsi jahtunud vees 15 kuni 20 minutit. Kuivata ja kreemita käed.

Tõhus kaitse

Nõusid või riideid pestes kanna kindaid. Teine variant on käsi enne rohke veega kokkupuudet õlitada, et need valulikult kuivad ei tunduks. Päikeselisel päeval tuleks enne välja minemist kätele alati päikesekaitsefaktoriga kreemi kanda.

Kodune abinõu: sidruniga hõõrumine annab kätele ühtlase tooni.

Koori

Mustusest ja surnud naharakkudest saab vabaneda käsi koorides, mis parandab ka vereringet ning annab kätele noorusliku ja kauni väljanägemise.

Kodune abinõu: sega kokku kaks supilusikat võid ja üks supilusikatäis suhkrut. Masseeri seguga käsi, kuni suhkrukristallid lahustuvad. Pese käed ja tunned erinevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles