Põhjalik stiilispikker aastalõpupidudeks

, Hooaeg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elie Saab.
Elie Saab. Foto: Rafael Yaghobzadeh/AP

Lähenev aastalõpp viitab moemaailma pidulikumale hooajale, kus sära ja sillerdus, glamuur ja dekoratiivsus kõnnivad käsikäes maitsekas koosluses. Siin sulle neli kõige lummavamat trendi, mis tasub pühademeeleolus järele proovida, kirjutab Hooaeg.

Valgustav teemandisära

Vääriskivid, hõbeniidid, pärlid ja tikandid on pühadehooaja kaunimad lisandid. Pidulikkust ja glamuuri aitavad luua toonid, mis justkui oleks teemandi valgusest peegeldatud – õrnsinakas hõbe, kahvaturoosa ja lavendli pehmed varjundid on tõeliselt ihaldusväärsed. Ei ole vaja ootama jääda vaid ühte ja ainsat pidupäeva, mille puhuks end üles lüüa. Ka igapäevarõivas on killuke sära ja sädelust talvisel hooajal igati omal kohal. Pintsakureväär, mis peenelt kividega täidetud, midiseelik, mis pihal kokku tõmmatud, või klassikalise lõikega pluus, mida kaunistavad pärliread, võiksid vabalt kuuluda kontorielu tavapäeva. Nii saad õhtul töölt otse pidulikku meeleollu sukelduda ja piisab vaid kergest huulte toonimisest.

Marc Jacobs (SIPA)
Marc Jacobs (SIPA) Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA

Musta maagiline võlu

Mustades toonides on midagi salapärast, mis meid võlub seda aina uuesti ja uuesti kandma, ilma et ära tüdineks. Olgugi, et tegemist on ilmselt maailma kõige kantavama tooniga, annab sellest luua luksuslikke pindu, mida uhkusega peosaali viia. Selle hooaja kangad on dekoreeritud ja külvatud litrisäraga, õhuliste sulgede või narmastega, pärliread ja peened tikandid on justkui meistriklass omaette. Härrad kiigaku ülikondade ja pintsakute poole, kus mustal taustal must tikand tõuseb aimatavalt esile nii, et liigne mustrimöll ära ei ehmata, aga paras kogus pidulikkust on siiski olemas. Armastatud sametid ja läikega kangad kuulugu samuti aastalõpu meestemoodi. 

Giambattista Valli (SIPA)
Giambattista Valli (SIPA) Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA

Punamütsikese radadel

Jõulud ilma punase muinasjututa oleks justkui talv ilma valge vaibata ja seda ei saa me mitte lubada. Punaselembus on meile pühade ajal eriti omane − moedisainerid on osanud sellega arvestada ning lavale seadnud nii pidulikud kleidid kui ka praktilised mantlid, nii soliidsed ülikonnad kui ka igapäevased jakid. Punaste skaala saab värskenduseks juurde lillade ja tumedate bordootoonide mõjud, mida kohtab rohkem ehk meestemoes, kus kirkust on veidi maha keeratud ja asendatud sumeda sügavusega. Värv, mis muudab naised vastupandamatuks ja mehed enesekindlusest pakatavaks, ei saa jääda kandmata.

Elie Saab (SIPA)
Elie Saab (SIPA) Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA

Pehmuse paitav ilu

Lopsakad karusnahad on ilmselt ainsad materjalid moemaailmas, mis on ühtviisi nii praktilised, et saata mööda pakaseline talv, aga teistpidi sedavõrd luksuslikud, et isegi imelik on neid igapäevarõiva hulka arvata. Ometigi need seda on, mis paneb neid veel enam hindama ja väärtustama, eriti kui mõistad, kui hästi sobivad kasukad õhtukleidi juurde, aga samas ka rohmakate talvesaabaste ja karvamütsi kõrvale. Väiksemates kogustes on lisatud karusnahka kleitidele või jakkidele, kus kaunistatud on allääred või hoopis käised, piduliku kleidi juures aitab õlgu paitada voogav krae. Tegemist on materjaliga, mis hooliva suhtumise korral võib teenida sind aastakümneid, olles tõeliselt pikaajaline ja tasuv investeering.

Roksanda (SIPA)
Roksanda (SIPA) Foto: PIXELFORMULA/SIPA/PIXELFORMULA/SIPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles