Kolm põhjust, miks mehed ei lahku halbadest suhetest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhted ei ole igavesed, ühel hetkel võib ka hea suhe otsa saada. Huvitav on aga see, et mehed ei soostu armusuhteid lõpetama: USA statistika järgi on 80 protsenti lahutustest algatatud naiste poolt. Miks see nii on?

YourTango tõi välja kolm kurba põhjust, miks mehed ei lahku halbadest suhetest.

1. Mees kardab, et ta on suhtele kulutanud liiga palju aega

Väga kurb on kuulda, kui mõni inimene ütleb, et suhe oli tema jaoks aja raiskamine. Kui vaatad tagasi eelmisele suhtele ja saad öelda, et õppisid selle käigus enda, suhete või kasvõi lahkumineku kohta midagi uut, siis oled sa juba teine inimene, kui suhte alguses. Iga suhte lõpus tasuks võtta aeg maha ja mõelda tagasi koosveedetud ajale. Ka siis, kui suhe oli pigem lühike. 

2. Mees arvab, et ta suudab suhet parandada

Suhetes tuleb aeg-ajalt ikka ette raskemaid perioode, kuid probleemid on peaaegu alati erineva kaaluga. Kui mõnest asjast on võimalik üle saada, siis mõni probleem on niivõrd kaalukas, et sellest pole võimalik enam üle saada. Teadlased on kindlaks teinud, et üks mees kuuest jääb halba suhtesse umbes kuueks kuuks, lootes, et asjad muutuvad paremuse suunas. Lahkuminek ja füüsiline valu võivad ajus aktiveerida sama piirkonna, seega pole mingi ime, et inimesed, kes on korra selle üle elanud, üritavad lahkuminekut iga hinna eest vältida.

3. Mees tunneb, et ta peab oma emotsioone kontrolli all hoidma

Kui naise jaoks ei valmista mingeid probleeme perele ja sõpradele rääkida, mis tundeid suhe temas tekitab, siis mees ei aruta selliseid teemasid oma sõpradega. Raskematel hetkedel manab ta ette karmi näo ja võib mõne mõnuainega liiale minna, kuid kallim on tavaliselt üks vähestest inimestest, keda mees täielikult usaldab. Kui suhe on purunemas, siis tunneb ta end ebakindlalt ja see mõjub talle rusuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles