Viis õnneliku inimese une-eelset harjumust

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õnnelik olemine on otsus. Kuigi vahel tundub võimatult raske see otsus vastu võtta, siis tegelikult ei saa sind keegi teine õnne osas aidata. Ikka pead ise oma õnne sepp olema. Siin on viis väikest vihjet, kuidas nina õnneteele pöörata.

Higher Perspective pani kirja viis harjumust, mis kõigil õnnelikel inimestel enne magamaminekut on.

  1. Õnnelikud inimesed veedavad aega oma perega. Enne, kui tuled surnuks teha, tasub võtta aeg olla lähedastega. Pea kallimaga padjakoosolekut, loe lastele unejuttu või joo korterinaabriga üks tassike teed. See on suurepärane viis päeva lõpetamiseks.
  2. Õnnelikud inimesed plaanivad homset. Muidugi ei saa kõike planeerida, aga saab anda oma parim. Vali välja oma homne riietus, otsusta, mis kell pead ärkama, mõtle läbi järgmise päeva olulised tegevused.
  3. Õnnelikud inimesed peavad päevikut. Sageli peavad õnnelikud inimesed päevikut, et oma une-eelsed mõtted kirja panna. Need on tavaliselt kõige ausamad ning hommikuks on tavaliselt õhtused mõtted juba ununenud.
  4. Õnnelikud inimesed loevad. Teadusuuringud on tõestanud, et une-eelsel lugemisel on tervisele palju häid mõjusid. Pole vahet, kas loed ilukirjandust või populaarteaduslikke teoseid, oluline on, et see haaraks su tähelepanu. Kui sa oled üleni raamatusse sisse elanud, leevendub stress ja keha lõõgastub.
  5. Õnnelikud inimesed mõtlevad headele asjadele. Õnnelikud inimesed mõtlevad enne und õnnelikke mõtteid. Nad ei jää magama, jättes pähe hunniku negatiivseid mõtteid ringi jooksma.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles