Ei talu teiste söömishääli? Sa võid olla geenius

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled sa üks neist inimestest, keda eriliselt häirib töökaaslaste söömine, eriti hääled, mida nad sel ajal teevad? Ära muretse: uus uuring näitab, et see võib olla eriti kõrge intellekti tunnuseks.

Telegraph kirjutab Northwesterni ülikooli uurimusest, mis leidis, et inimesed, kel puudub võime sensoorset informatsiooni vajalikel hetkedel välja lülitada, on sageli loominguliselt andekad. Teadlased tõid näiteks Charles Darwini, Anton Tšehhovi ja Marcel Prousti, kes olid kurikuulsad, kuna ei suutnud segavaid helisid taluda ja töötasid võimalikelt helikindlates ruumides.

Uuringu tarbeks analüüsiti sadat inimest, kel paluti vastata teatud aja jooksul keerulistele küsimustele ning seejärel täita küsimustik, mille põhjal sai järeldada nende andekust erinevatel loomingulistel aladel. Tulemused näitasid, et on tugev seos andekuse ja töötamise ajal väliste helide mittetalumise vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles