Viis põhjust alkoholist loobuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oh, muidugi on detsembrikuus alkoholist loobumisest rääkimine paras katsumus, aga ehk on just nüüd hea mõte end ja enda käitumist terasemalt jälgida? Siin on viis põhjust, miks on alkoholist loobumine sulle kasulik.

1. Sa saad oma kaalu kontrolli alla. Isegi, kui sa võtad õhtu jooksul paar drinki, siis seda regulaarselt tehes on sul oma kaalu raske kontrollida. Alkohol sisaldab terve posu kaloreid ning sageli unustad purjus peaga end rämpstoitu sööma. Ilmselgelt on nii raske kaalu kontrolli all hoida.

2. Su seedimine paraneb. Alkohol teeb su seedimisele karuteene, sest ärritab seedetrakti päris korralikult. Kui sa joomisest loobud, muutub ka su seedimine regulaarsemaks.

3. Sa magad paremini. Alkohol segab sul end korralikult välja puhkamast. Lõpuks võib sellest saada nõiaring, kus sa ei suuda enam ilma alkoholita uinuda ning sa jood, sest ei suuda uinuda. Hommikustest pohmakatest ei tasu rääkidagi.

4. Sa oled tervem. Kui su kehas pole pidevalt alkoholi, töötab su immuunsüsteem mitu korda paremini. Kui sa ei joo, magad ja toitud sa paremini, mis aitab ka immuunsüsteemil paremini haigustele vastu panna.

5. Sa näed oma sõprade tõelist palet. Kui sa oled paras peoloom, siis alkoholist loobudes võid sa avastada, et nii mõnigi praegune sõber pole kainena üldse nii tore inimene. Samas on sul aga palju lihtsam sõprussidemeid luua, sest tõelised sõbrad on valmis sinuga iga kell aega veetma, ka ilma drinkideta.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles