Mida kinkida meestele?

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kinkimine on puhas rõõm. Advendiaeg  on õnnis rahu. Keda me ikka nende sisutühjade fassaad-loosungitega lollitame. Reaalsuses valitseb kingiostupaanika ja aastalõpuhullumaja! Katsume mõne nutika ideega veidi stressi maha võtta.

Armsate inimeste meelespidamine on kinkimise mõte. Keegi pole õigupoolest väitnud, et see tähendaks asju. Kui kallis keegi sulle on, ei saa kindlasti mõõta kingituse hinnas ja samuti ei näita pakkide rohkus kuuse all pere õnnelikkuse taset. On palju viise anda mõista, et sa inimesele mõtled ja talle rõõmu teha tahad.

Hindamatult head ideed

Kõige kallimad pole mitte asjad, vaid inimesed, emotsioonid ja aeg. See, et meie pereliikmed, sõbrad, lapsed, vanavanemad meil üldse olemas on, tähendab juba suurt vedamist. Ennast küll kingipakki ei pane, aga on ka teisi häid võimalusi.

Kingi oma aega ja ideid. Meie sõpruskonnas on vahvaks tavaks saanud isekujundatud voucher’ite kinkimine. Superhea kingitus väikeste laste vanematele on vaba õhtu – paku end põnne hoidma seni, kuni ema-isa ringi trallitavad. Või kingi näiteks õhtusöök – lähed sõpradele külla ja kokkad ise, sel ajal kui nemad lõõgastuvad. Kõikidel on lõbu küllaga!

Kingi seda, mida ise lood. Võid vaielda, et igaüks ei ole kunstnik, aga minu meelest on! Ka omatehtud moosipurk või käsitööasi on imeline ja isiklik kingitus! Oma majapidamises liikuvad saadused võivad näida liiga lihtsad, aga sõprade jaoks on need erilised. Vana hea naturaalmajandus on väärt oskus ja tasub taaselustamist.

Kingi seda, mida ise kasutad. Lihtne, tore praktiline asi, mis ei jää koju vedelema, vaid kasutatakse ära, on alati hea kingitus. Pudel head veini, meeleolu loov küünal, lõhnav vannipall või midagi isuäratavat võetakse alati siira tänuga vastu. Vastupidine mõtlemine – kingin ära selle nodi, mida ma ise ei vaja – võib vahel harva ka toimida, kuid sageli sünnivad nii nukrad rändkingitused, mida õieti keegi endaga koos elama ei soovi.

Foto: Tootjad

Asjade maailm pole tegelikult halb. Täitsa mõnus, kui kingipakist miskit ilusat välja koorub. Kuid kingitusi tasub teha just nii palju, kui jaksu on, siira rõõmuga ja koormava kohusetundeta.

Nutikas ja soodne

Foto: Tootjad

1. The Body Shop kanepiseep 9.-

Iga mees peseb ennast ja  köie otsas kõlkuv rikkalikult toitev seep leiab kindlasti kasutamist.

2. The Body Shop meeste kätehoolduskomplekt 18.-

Kõik tarvilik, et käsi korras hoida, praktilises retrohõngulises metallkarbis.

3. Tangle Teezer kokkupandav juuksehari 19.90

Foto: Tootjad

Stiilsed soengu korrashoiuvahendid kuluvad ära igaühele, kel midagi veel kuklal kasvab.

4. Sergio Tacchini With Style kinkekomplekt 23.90

Kinkekomplektid on mugav valik – pakk kohe valmis ja alati kingitusega, nii et kasud sees. 50 ml EDT ja kosmeetikakott. With Style on puidune, värske, merevaigune lõhn – jahe, seksikas ja meeldejääv.

Foto: Tootjad

Eriline ja hinnaline

5. Traditsiooniline habemeajamiskomplekt (frederick.ee) 159.-

Vanad head asjad on taas au sees, nii ka klassikaline habemeajamine. Soliidne kinkekomplekt sisaldab vahupintslit, Mühle raseerijat ja kõiki vajalikke pisiasju.

6. Sothys meeste nahahoolduskomplekt 55.-

Foto: Tootjad

Kaunis karbis pesuvahend juustele ja kehale 200 ml, rahustava koostisega habemeajamisvaht 125 ml ning nahka niisutav palsam 50 ml.

7. Ferrari Man in Red EDT 50 ml 41.90 Ferrari uusim lõhn on julge, tugev ning karismaatiline. Põnev kokteil ambra, seedri ning kardemoni nootidest.

8. MYT veinipunane nahklips (mystories.com) 60.- Käsitsi valmistatud nahklips Eesti disaineritelt.

9. Tanel Veenre Ginko mansetinööbid (tvj.ee) 95.- Hõlmikpuust ja hõbedast autoriehted ühelt Eesti tunnustatuimalt talendilt.

Foto: Tootjad

10. Merikh weekend bag (Zero showroom) 299.- Nädalalõpu klassika, mis mahutab ka trenniasjad.

11. ÜRG puidust rahakott (Zero showroom) 85.-

Isikupärane ja lahe disain kahelt tõsiselt eesti mehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles