Naised lähevad endise kallimaga tõenäolisemalt voodisse kui mehed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled kunagi kiusatusele järele andnud ja eksiga vahekorras olnud, siis sa pole ainuke. Sekslelude tootja Adam and Eve viis läbi küsitluse, millest selgus, et peaaegu pooled meist on ekskallimaga vahekorras olnud, kuid naised teevad seda tõenäolisemalt kui mehed.

44 protsenti küsitluses osalenud inimestest tunnistas, et nad on eksiga vahekorras olnud. Huvitav on aga see, et 54 protsenti neist, kes olid seda teinud, olid naissoost, kirjutab Glamour.

Suhtenõustaja ja firma Adam and Eve seksiekspert Kat Van Kirk ütles, et see pole sugugi halb asi: «Eksiga on voodis turvaline ja mugav olla. Kui mõlemad partnerid mõistavad asja ühtmoodi, siis võib see mõlemale palju rahuldust pakkuda.» Ent ta lisas, et probleemid tekivad siis, kui ühel partneritest on mingi tagamõte.

Neid n-ö ohtlikke tagamõtteid võib olla erinevaid. 14 protsenti vastanutest sõnas, et nemad on eksiga voodisse läinud vaid sellepärast, et tahtsid suhtele uue võimaluse anda; 5 protsenti vastanutest ütles, et nemad tegid seda kättemaksu nimel; 37 protsenti lausus, et nad «tahtsid lihtsalt seksida ja tundsid end selle inimesega mugavalt».

See tundub ju loogilisena, et me eelistame voodikaaslastena neid, kelle puhul me juba teame, et nendega on hea koos olla, samas võib selline seksisuhe pinnale tuua palju vanu probleeme ja tundeid. Raamatuautor Sherry Amatenstein tõi selle kohta väga värvika näite: «Sa näed, et sinu poole kihutab auto ja sa ei astu teelt eest. Ekspartneriga seksimine on täpselt sama asi.»

Ekspertide hinnangul on enne taolise seksisuhte loomist oluline kindlaks teha, millised on sinu motiivid. Seks endise kallimaga pole midagi uut, aga see võib olla üsna riskantne, kui sul on ebarealistlikud ootused. Tee kõigepealt kindlaks, mida sa sellelt suhtelt loodad saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles