Microblading: asjatundjate kätes täiesti ohutu iluprotseduur

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dovilė Žilinskaitė (blond, prillidega) Eestis koolitust läbi viimas.
Dovilė Žilinskaitė (blond, prillidega) Eestis koolitust läbi viimas. Foto: Erakogu

Mõni aeg tagasi levis Eesti ilumaastikul info, et uus kulmude püsimeigi tehnoloogia nimega microblading kujutab endast ohtu ning sellega võib enda kulmud suisa ära rikkuda. Uurisime asja ning microblading-tehnoloogia väljatöötajad, Phi Brows akadeemia asjatundjad kinnitavad, et õppinud inimese kätes on tegemist täiesti ohutu protseduuriga.

Postimehe naiseportaaliga rääkis Dovilė Žilinskaitė, mircoblading tehnoloogia sertifitseeritud kunstnik ja koolitaja. «Microblading pole midagi, mida saab ise õppida,» selgitab Žilinskaitė. «See on keeruline protseduur ja läbiviija peab olema sertifitseeritud.» Et saada aga vastav sertifikaat, tuleb läbida mitmeid koolitusi ning saada piisavalt pädevaks. Phi Brow’ eksperdid kinnitavad, et ei piisa ainult raha ja energia panustamisest – kunstnik peab veenvalt tõestama oma pädevust, et talle sertifikaat usaldataks.

Sertifikaadi saavad koolituse ja praktikaperioodi läbinud ilutegijatest umbes 70 protsenti, mis tähendab, et 30 protsenti ei omanda tehnoloogiat piisavalt täiuslikult. Eestis on hetkel neli sertifitseeritud ja maailmatasemel heaks kiidetud microblading-tehnoloogia spetsialisti. Nende nimed leiad Phi Brows akadeemia kodulehelt, kus on kirjas kõik, kes litsentsi omavad. Žilinskaitė soovitab kindlasti enne kulmukunstniku juurde minemist järele kontrollida , kas inimene, kes hakkab protseduuri läbi viima, on ikka tõesti see, kes ta ütleb, et on.

Täiuslikkus ja täpsus on microblading’u märksõnad. Žilinskaitė rõhutab, et kõik protseduuri juures kasutatavad vahendid ja materjalid on steriilsed ning parimad, mis praegu turul saada. Lisaks töötab nende akadeemia juures mitmeid arste, keemikuid ja teadlasi, kes on välja töötanud võimalikult ohutu protseduuri ning tegutsevad päevast päeva selle nimel, et tulemused oleksid parimad. Aga kas tõesti komplikatsioone ei teki? «Meil ei ole ühtegi juhtumit, kus komplikatsioonid oleksid tekkinud sertifitseeritud kunstniku tõttu,» selgitab Žilinskaitė. «Kui midagi ongi juhtunud, näiteks põletik, on selle taga kehv järelhooldus. On väga oluline, et klient järgiks kõiki hügieeninõudeid.»

Mis on microblading?

Mis siis on see uudne tehnoloogia, mis on ka Eestis kanda kinnitamas? Tegemist on püsimeigile sarnase kulmude modelleerimise protseduuriga, kuigi tulemus jääb välja paistma natuke teistsugune ja loomulikum. Üliõhukese, metallpintslit meenutava instrumendiga kantakse peamisesse nahakihti kulmukarvade-kujuliselt värvi, mis tähendab, et umbes aasta jooksul on kulmudega sul muretu.

Loomulikult on teatud konditsioone, kus protseduuri läbi ei viida. See ei sobi rasedatele või imetavatele naistele, samuti teatud dermatoloogiliste haiguste korral. Kõige paremini sobib see õhukese nahaga inimestele – liiga paksu naha korral võib värv paista epidermise tõttu lõpuks hallikas. Samuti ei saa seda I tüübi diabeetikute või verevedeldajaid manustavad inimeste puhul läbi viia, kuid Žilinskaitė ütleb, et igal juhul nad uurivad põhjalikult iga kliendi tervislikku tausta ning kahtluse puhul saadavad arsti juurde, et saada teist hinnangut, kui ohutu antud juhul protseduur on.

«Meie poolt litsentseeritud kunstnikud on õppinud, kui oluline on nii tehnika omandamine kui ka iga inimese personaalne taust,» ütleb Žilinskaitė. Kuna akadeemia on tegutsenud ligi kümme aastat, teavad nad, kuidas tulemus näeb välja nii kuu, aasta kui kahe pärast. «Samm-sammult protseduurireegleid järgides me teame, et pakume klientidele kvaliteetse tulemuse. Kui turul on negatiivne kriitika, siis on selle taga inimesed, kes pole olnud kvalifitseeritud protseduuri läbi viima.» Žilinskaitė lisab, et selline reaktsioon – esialgne umbusk ja levivad kuulujutud – pole midagi harukordset ning see on juhtunud igas riigis, kuhu microblading’u protseduur on jõudnud.

Aeg on kõikjal aga tõestanud, et tegemist on ohutu (ilu)protseduuriga, mis võib olla küll kergelt ebameeldiv, aga kindlasti mitte valus. «Ma võin öelda, et see ei ole valusam kui näiteks kulmude kitkumine,» sõnab Žilinskaitė küsimuse peale, kas klient peab tulles end valuks ette valmistama. Pigem võib klient tajuda kerget ebamugavust, aga kulmukunstnik kasutab selle ära hoidmiseks tuimastust.

Žilinskaitė ütleb, et microblading pole mitte ainult iluprotseduur, mida soovitada inimestele, kes tahaksid, et nende kulmud pidevalt kenad välja näeksid. «Mina soovitan seda hooldust kõigile, nii meestele kui naistele. See pole mitte ainult moeasi, vaid sobib ka näiteks pärast vähiravi või nendele inimestele, kellel mingil põhjusel karvakasv puudub,» räägib Žilinskaitė, et microblading’u abil saab inimene endale loomuliku välimusega kulmud lasta «joonistada» ning tagada sellega normaalse elukvaliteedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles