Jaga retseptinippe ja võida spageti- või kastmeraamat!

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carla Bardi raamat «Spagetid»
Carla Bardi raamat «Spagetid» Foto: Toomas Huik / Postimees

Hea pastaroa saladus on lisaks õigele pastavalikule ka maitsev lisand või kaste. Millised on Sinu pastaroogade valmistamise nipid? Kuidas valmib parim kaste?

Kõigi vastajate vahel jagame 24. novembril välja ühe spagetikarpi meenutava raamatu «Spagetid», mis sisaldab traditsioonilisi, aga ka kaasaegsemaid Itaalia retsepte, ning kodusema hõnguga raamatu «Kodused kastmed», mille retseptide hulgast leiab ka pastakastmeid.

Carla Bardi omapärases formaadis spagettide raamat on illustreeritud värvikate fotodega, lisaks peategelastele spagettidele leiab siit lisandeid ja kastmeid ka peenikeste spaghettini'de, lamedate linguine'de, seest õõnsate bucatini'de ja paksude ziti'de kõrvale.

Retseptid on jagatud teemade kaupa: ürtidega, aedviljadega, muna-juustu-koorega spagetid ning mereandide ja lihaga spagetid ja teised pastad. Mõnedki road annavad inspiratsiooni ainuüksi nimetustega, olgu selleks linguine'd lõhe ja laimiga või spagetid pähklise pestoga.

Valiku koduseid kastmeid on kastmeraamatusse talletanud Pille Enden, kes sissejuhatuses seletab lahti ka erinevad valmistamise viisid. Raamatust leiab nii lihtsamat sorti vorstikastme kui ka klassikalise itaaliapärase Bologna kastme, nii muna- kui lihakastmeid.

Pasta- ja kastmenippe ootame meie foorumi kööginurka, raamatud loosime välja 24. novembril. Loosimisel osalevad kõik need, kes sisestavad foorumis kommenteerides oma e-maili aadressi, mis nähtav vaid toimetusele.

Tule kommenteeri siin: kastmenipid ja pastaretseptid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles