Uuring: kõrgharidusega naiste armusuhted kestavad kauem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Abielu saab mitmel moel tugevana hoida ja seda lahutuse eest kaitsta, kuid teadlased tegid nüüd kindlaks, et naispartneri haridus võib suhte või abielu pikkust ette ennustada.

USAs asuv Pew uuringutekeskus tegi uuringu, millest paljastus, et kõrgharidusega naised ei lahuta kuigi kergekäeliselt ja nende abielud võivad kesta 20 aastat või kauemgi, kirjutab Glamour.

Kui naisel on bakalaureusekraad, siis on üsna tõenäoline (78 protsenti), et tema abielu kestab kaua. Mida madalam on naise haridustase, seda väiksem on see tõenäosus (keskkooli haridusega naiste puhul on see 40 protsenti).

Uuringu tarbeks kasutati 2012. aasta statistikat, mis puudutas esimest korda abiellunud naisi vanuses 15–44. Kuna nende naiste seas oli üsna vähe neid, kel oleks bakalaureusekraadist kõrgem haridus, siis ei hakatud seda gruppi analüüsima. Sellest tulenevalt on raske öelda, kas magistri- või doktorikraadiga naiste armusuhted võivad kesta veelgi kauem kui bakalaureusekraadiga naiste omad.

Eelnevad uuringud on näidanud, et kõrgharidusega naistel võib olla keerulisem kaaslast leida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles