Rohkem kui pooled Eesti naistest pole oma näonahaga rahul

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Ma ei tea, mis on minu näonahale vajalikud ja õiged tooted!» «See on liiga kallis!» «Mul ei ole selleks aega!» Need on kolm põhilist vabandust, mida toovad Eesti naised õigustuseks, miks mitte oma näonaha eest korralikult hoolt kanda.

Herbalife korraldas Baltimaades suure uuringu, millest selgus, et 57 protsenti Eesti naistest pole rahul oma näonaha seisundiga. Umbes sama palju ehk 58 protsenti naistest ei hoolitse iga päev oma näonaha eest ega kasuta selleks õigeid vahendeid.

Herbalife’i iluekspert ja nahaarst Julia Levinson toonitab, et näonaha hooletussejätmine kiirendab naha vananemist ja toob kaasa nahaprobleeme. Uuringu tulemused näitasid, et naha eest hoolitsetakse ebaregulaarselt: nädalavahetustel või vaid kolm-neli korda nädalas. Samas on ebaregulaarne näohooldus peamine põhjus, mis mõjutab näonaha olukorda ja kiirendab selle vananemist.

See toob kaasa nahaprobleeme: komedoonid (mustad täpid), kuiva ja lõtvunud naha ning vanuselaigud. Kõige enam levinud tagajärgedeks on aga kortsud, kestendav nahk, tumedad silmaalused ning akne.

Ära unusta nahahooldust!

Spetsialistid soovitavad näonaha eest hoolt kanda kaks korda päevas: hommikul ja õhtul. Nii saab tagada noorusliku, terve ja ilusa näonaha. «Selline rutiinne näohooldus ei sõltu vanusest – vahet pole, kas oled üle 20 või 30 aasta vana, igapäevast näopuhastust ei tohiks vahele jätta,» seletab kõrgelt hinnatud ilu- ja näohooldusekspert Julia Levinson. Tema sõnul on hommikune näopuhastus oluline just öise higistamise tõttu. Samuti valmistab see naha kogu eesolevaks päevaks ette ning tagab vajaliku kaitse, eriti talvel külma ja tuule korral.

«Õhtuse näopuhastuse ülesanne on näolt eemaldada kosmeetika ja tolm, mis on sinna päeva jooksul kogunenud, ning taaskord naha niisutamine,» toonitab Levinson. Kuna ilusa näonaha saavutamine eeldab täisväärtuslikku «menüüd» vitamiinidest ja mikroelementidest, on õige toote valimine väga keeruline. Samast uuringust selgus ka, et 85 protsenti Eesti naistest ei pööra pidevalt oma toiduvalikule tähelepanu, aga ka see mõjutab näonaha seisundit väga oluliselt.

«Särava ja tervisliku näonaha eest tuleb hoolitseda nii väljast kui seest. Äärmuslikud dieedid, ebatervislik toitumine ja vähene füüsiline aktiivsus toob kaasa kahvatu näonaha ja vananemismärgid,» tõdeb nahaarst Julia Levinson. Toiduained, mis aitavad säilitada tervet ja ilusat näonahka, on näiteks avokaado, lõhe, munad, kreeka pähklid ja oad.

Herbalife’i uuring Baltimaade naiste iluharjumuste kohta tehti selle aasta novembris. Sellest võttis osa 1500 naist vanuses 25–65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles