Uuring: üksiklapsed on õnnelikumad

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias läbi viidud uuringust selgus, et üksiklapsed on õnnelikumad, kuna neil ei ole vaja võistelda vanema tähelepanu pärast.
 

2500 noort hõlmanud uuring tuvastas, et pere õnnelikkuse tase langes seda rohkem, mida enam lapsi ühe katuse all elas - 31 protsenti küsitletuist ütles, et õde või vend lööb, peksab või tõukab neid üsna sageli või sageli, vahendab Õhtuleht.

Peaaegu kolmandiku teismeliste sõnul pannakse neile vastikuid hüüdnimesid, 18 protsenti küsitletuist tunnistas aga, et õde või vend omastab pidevalt nende asju.

Ühtekokku kannatas üht või teist liiki kiusamise all 54 protsenti küsitletuist.

Uuringu Understanding Society raames seirati aga 100 000 inimese tegemisi 40 000 peres ning selle vaatluse põhjal selgus samuti, et üksiklapsed õnnelikumad - põhjuseks see, et nad saavad ainuisikuliselt vanemate tähelepanu ning ei pea selle nimel kellegagi võitlema.

Mida arvad Sina? Kas uuringutulemused lähevad tegeliku olukorraga kokku või teeb hoopis suur pere ning õdede-vendadega suhtlemine õnnelikumaks?
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles