Söök ja seks: teada-tuntud pingemaandajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole saladus, et maitsvate toitude söömine ja armatsemine on nauditavad ning pingeid maandavad tegevused. Stressi mõjutavaid tegureid uurinud teadlased leidsid aga, et söök ja seks leevendavad ärevust ka pikaajaliselt – kuni seitsmeks päevaks.

Cincinnati ülikooli laboratooriumis tehtud uuring näitas suhkruveega toidetud rottidel aeglasemat südamerütmi ja madalamat stressihormooni taset võrreldes liigikaaslastega, kes suhkruvett ei tarbinud, vahendas Time.com.

Samuti vähenesid stressi sümptomid närilistel, kes lasti kokku «seksuaalselt reageeriva partneriga». Vaimse tervise eksperdi Danial Carlati sõnul oli tulemus arusaadav, kuna kliinilise töö puhul on ta täheldanud, et ärevuse või depressiooni küüsis vaevlevaid patsiente aitab suuresti, kui nad keskenduvad elu meeldivatele aspektidele.

Uuringut juhtiv Yvonne Ulrich-Lai märkis teadaandes, et tulemused annavad selgema pildi, miks stressiperioodidel «lohutustoitu» tarbitakse. Tema sõnul on oluline teada, et maitsev toit võib juba väikeses koguses pingeid vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles