Tubli ema tõestas, et rahapuuduse tõttu ei pea jätma trenni tegemata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kui soovid kaalust alla võtta, siis võivad arvukad dieedid, trennid ja eratreenerite treeningkavad silme eest kirjuks võtta. Igaüks neist lubab suurt kaalutõusu, kuid kuidas valida see, mis just sulle sobib? Ja mida teha siis, kui sul pole raha, et trennis käia või toitumisnõustajaga konsulteerida?

Sel juhul võta eeskuju kahe lapse emalt Joanna Boylesilt. Boyles on nimelt hea näide sellest, et kaalulangetamiseks ei ole tarvis suuri summasid. Boyles suutis enda koostatud treeningkavaga kaotada koguni 20 kilogrammi, kirjutab RedBook. 

«Lugesin ühte trenniteemalist artiklit, millest jäi mulje, et heade tulemuste saavutamiseks tuleb palgata eratreener ja soetada jõusaalikaart, mis lubab igal ajal trenni teha. Lugesin seda ja mõtlesin, et see on ju rumal. Otsustasin tõestada teistele ja endale, et kaalu saab langetada ka muul moel. Praegu võin öelda, et olen täpselt selline, nagu olen alati tahtnud olla,» rääkis Boyles.

Boylesi võitlus kehakaaluga sai alguse siis, kui naine mitte kuigi tervisliku toitumise tõttu võttis ülikooli ajal üle kümne kilo juurde. Ta sõi liiga palju süsivesikuid, ei käinud trennis ning armastas sõpradega pubis alkoholi juua. 

Kaalutõus jätkus ka pärast ülikooli lõpetamist. Boyles abiellus, jäi rasedaks ja võttis veel kaalus juurde, kuna sõi palju pastat, hamburgereid, šokolaadi ja pitsat. Naise sõnul muutus ta sel ajal ka väga loiuks ja haigestus kergemini kui varem. Pärast teist rasedust hakkas ta jooksmas käima ja võttis kümme kilo kaalust alla, kuid polnud sellega veel rahul.

«Mulle meeldis väga vaadata neid, kes olid saleda figuuriga, kuid jooksmine ja kardiotrenn ei andnud minu puhul soovitud tulemust,» tunnistas ta. 2013. aastal sattus ta lugema trenniteemalisi artikleid, mis teda inspireerisid.

«Need lood olid nii toredad ja imelised. Käisin erinevatel veebilehtedel ja lugesin, kuidas kellelgi on õnnestunud kaalu kaotada,» meenutas Boyles. «Nii paljud naised said raskustest üle, see mõjus väga motiveerivalt. Mõtlesin, et kui nemad said hakkama, siis miks mina ei peaks saama.»

Boyles luges, kui oluline on õigesti toituda, et keha näeks hea välja. Ta hakkas hommikusöögiks valmistama omale munaputru vaid munavalgetest, sõi selle juurde täisteraröstsaia maapähklivõi ja banaaniga. Lõunaks sõi ta näiteks salatit, kus oli tuunikala, sibul, porgand ja avokaado. Õhtusöögiks näiteks lõhet, brokolit ja kinoad. Söögikordade vahel näksis ta proteiinibatoone.

Treenimiseks pole vaja suurt rahakotti

Joanna Boyles teadis, et tal ei jätku raha jõusaalis käimiseks ega eratreeneri palkamiseks. Ta lähenes asjale loominguliselt ja käis läbi erinevad allahindlused, et osta soodsa raha eest hantlid ja muud vajalikud asjad, millega kodus trenni teha. Lisaks kodusele trennile käis ta paar korda nädalas ka jooksmas (30 minutit). 

Enne, kui ta nägi peeglist häid tulemusi, oli tal vaja üle saada kõige suuremast takistusest, milleks oli tema ise. «Mõnikord mõtlesin, et miks ma seda üldse teen. Aga sisimas ma teadsin, et tahan jälle olla nii energiline nagu keskkoolis. Ma haigestusin kergemini kui varem ega olnud enam see inimene, kes ma tegelikult olen. Mõtlesin, et pean olema motiveeritud ja eesmärgile kindlaks jääma, sest tahan, et mu lapsed mõtleksid samamoodi. Ma pidin neile heaks eeskujuks olema, see ajendas mind edasi liikuma,» tunnistas Boyles.

Lõpuks polnudki tal enam raske õigesti toituda ja pahedest loobuda. Naise sõnul tegi ta seda peamiselt laste nimel. Ta muutis oma elustiili kolm aastat tagasi ja on selle ajaga kaotanud umbes 20 kilogrammi. Nüüd on temast saanud treener, kes jagab naistele nõu, kuidas teha rasvu põletavat intervalltreeningut, kui sul pole kuigi palju raha. 

Nõuanded

Milline oleks tema kõige tähtsam nõuanne teistele? Kui sinu peamiseks paheks on toit, ära hakka kohe kilokaloreid lugema ega proovi mõnda trendikat dieeti. Pigem muuda oma toitumist ühe köögi-, puu- või juurvilja kaupa ning ajapikku harjub su maitsemeel sellega ära. Boylesi sõnul ei tasu vältida küpsiseid, šokolaadi ja pastat, kuid 80 protsenti ajast võiks eelistada juurvilju, valke ja liitsüsivesikuid. 

«Minu jaoks tähendas see mõtlemise muutmist. Küsi endalt: kas ma tunnen end paremini, kui söön üht või teist asja? Kas see on seda väärt? Kui sa leiad, et on, siis lase käia. Aga ole enda vastu hästi aus,» soovitas Boyles.

Säästunipp: kui sul on väga suur tahtmine kodus trenni teha, kuid pole raha, et allahindlustel ringi vaadata, võta näiteks kaks 1,5-liitrist pudelit, lase need vett täis ja kasuta neid hantlite asemel. Neid pole küll nii mugav käes hoida kui keskelt peenikesi hantleid, aga esialgu ajavad need asja ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles