Nahaarstid jagavad lihtsaid nippe, kuidas talvel oma naha eest hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Detsembris muutuvad ilma järjest jahedamaks ja külm tuul võib nahale liiga teha. Nahaarstide soovitusel tuleks külmade ilmadega võimalikult varakult kindaid kandma hakata ja ka päikeseprille ei tasu veel sahtlisse panna.

Glamour tõi välja nahaarstide viis soovitust, kuidas talvel oma naha eest hoolt kanda.

1. Kanna kindaid juba enne lume tulekut

Oma käsi peaksid sa kaitsma juba nüüd. Kuivade või kestendavate käte eest hoolitsemine võib olla väga tüütu, seega kaitse oma käsi võimalikult varakult. Seega kui ilm on külm, kaitse oma käsi kindlasti kinnastega. Igal hommikul ja õhtul võiks käsi turgutada ka hea kätekreemiga, mis niisutaks nahka. 

2. Ka päikseprille võiks veel kanda

Päikeseprillid on heaks aksessuaariks ka siis, kui väljas on juba külmaks läinud. Kui lumi on maha tulnud ja päike paistab, võib väljas üsna ere olla. Pole mingi saladus, et silmade kissitamine võib tekitada silmade ümbruses väikeseid kortsukesi ja silmade ümbruses olev nahk on ka üsna õrn, mistõttu tuleks seda hoolikalt kaitsta. Päikseprillid aitavad kaitsta nii silmi kui õrna nahka.

3. Ära unusta oma jalgu

Pole mingit põhjust, miks jalad ei võiks talvel olla sama pehmed kui suvel – nad lihtsalt vajavad natuke hoolt ja armastust. Kui sul pole jalgade hoolitsuseks aega või sulle ei meeldi magada sokkidega, et kreem paremini imenduks, hoolda oma jalgu trenni ajal. Üks võimalus oleks näiteks jalgu jalakreemiga määrida, seejärel sokid jalga tõmmata ja trenni minna. Kreemi asemel võib kasutada ka vaseliini, mis vähendab nahapaksendeid ja aitab ennetada villide teket.

4. Söö rohkem rasvaseid asju

Mitte rasvaseid friikartuleid, aga kasulikke rasvu, mida leidub oliiviõlis ja kalas. Madala rasvasisaldusega menüü võib talvel naha eriti kuivaks muuta. Kasulikud rasvad aitavad tasakaalustada naharakkudes olevaid vabasid radikaale.

5. Kontrolli oma huulepalsami koostisosi

Naised armastavad huulepalsamit kasutada hoolimata hooajast. Talvel tuleks aga ekspertide hinnangul kontrollida, et huulepalsam kaitseks ka salakavalate päikesekiirte eest, mis võivad huultele liiga teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles