Toiduteemaline fotonäitus julgustab teadlikumalt elama

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mina hoolin» – fotokonkursil osalenud Catarina Marinho võistlustöö.
«Mina hoolin» – fotokonkursil osalenud Catarina Marinho võistlustöö. Foto: MTÜ Mondo

Me tarbime iga päev tuhandeid kilosid toitu. «Mitmekesisus meie toidulaual on pea sama tähtis kui mitmekesisus loomariigis,» ütleb MTÜ Mondo vastutustundliku tarbimise valdkonnajuht Kristina Mänd. «Igaühel meist on võimalik teha midagi, et käituda ja süüa paremini, kasulikumalt ja õiglasemalt. Nii hoiame liigirikkamat ja toiduga varustatud maailma ka järeltulevatele põlvedele.»

Tallinna Loomaaia keskkonnahariduse keskuses on võimalik näha MTÜ Mondo toiduteemalist näitust «Sa oled, mida sööd». Näitus rõhutab mitmekesise ja jätkusuutliku toidu tähtsust. Fotod on valitud üleeuroopalisele konkursile esitatud tööde seast.

«Meie igapäevastest väikestest sammudest sõltub kõik – seepärast kutsume inimesi vaatama, kuidas inimesed üle Euroopa on kujutanud toitu, ja lugema, mida peaks teadma ja tegema, et söök oleks hea ja meile kõigile kättesaadav,» lisab Mänd.

Alates tänasest saab vaadata MTÜ Mondo toiduteemalist näitust Tallinna Loomaaia keskkonnahariduse keskuses. 18 fotot on valitud üleeuroopalisele konkursile esitatud tööde seast ning need kujutavad nägemust õiglaselt ja säästlikult toodetud toidust. Fotod on varustatud toiduteemaliste infoga ning väljas on ka kolm Eesti finalisti. 

Fotokonkursi korraldas Euroopa ja arengumaade kodanikeühendustest koosnev võrgustik, kuhu Eestis kuulub MTÜ Mondo. Võrgustiku algatatud kampaania «Supply Cha!nge. Muudame poeketid õiglaseks» peamine eesmärk on muuta supermarketite omatooted õiglasemaks ja säästlikumaks. Selleks, et parandada arenguriikides valitsevaid töötingimusi ja vähendada tarneahelas keskkonnale tekitatavat kahju, töötavad võrgustiku liikmed nii üleeuroopaliste poekettidega, valitsustega ja Euroopa Liiduga kui ka kodanikega, kelle igapäevasest käitumisest ja harjumustest sõltub meie keskkond ja ühiskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles