Väikesed märgid, et sind võib ohustada läbipõlemine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läbipõlemisest rääkides võib tekkida silme ette kujutluspilt naisest, kes teeb meeletult tööd, et karjääriredelil muudkui ülespoole rühkida; ta on väga sotsiaalne ja korraldab uhkeid õhtusööke. Ühel päeval see kõik aga peatub. Ta on justkui peaga vastu seina jooksnud. 

Arvatakse, et läbipõlemisohus on tavaliselt need naised, kes on tööl suure pinge all ja sellest tulenevalt ei suuda nad oma elu töövälisel ajal üldse nautida. Nad keskenduvad vaid karjäärile ja jätavad unarusse oma tervise. Selle asemel, et koos kolleegidega aeg-ajalt lõõgastuda, on ta sisimas nende peale pahane, et nemad samasugust stressi ei koge, kirjutab Cosmpolitan.co.uk.

Lühidalt võib aga öelda, et läbipõlemine tähendab seda, kui inimene ei hooli enam millestki. Cosmpolitan viis oma naislugejate seas läbi küsitluse, millest selgus, et 82 protsenti naistest on tööl kogenud negatiivseid tundeid ja 71 protsenti naistest on olnud ärevuses või kogenud stressi tõttu paanikahooge. Ekspertide hinnangul on see oluliseks märgiks, et läbipõlemine on suuresti nüüdisaegse elustiili osa.

Milliseid märke tasuks tööl tähele panna, sest need võivad viidata läbipõlemisohule?

  • Sul on rohkem tööd, kui sa reaalselt jõuad ühe päeva jooksul teha.
  • Sa tunned, et teisi kiidetakse tehtud töö eest palju rohkem kui sind.
  • Sul pole tööl kolleegidega lähedasi suhteid/sa ei suhtle eriti kolleegidega.
  • Sa leiad, et sinu otsene ülemus ei tee oma tööd hästi.
  • Sa tunned, et sa ei saa mõjutada otsuseid, mis on sinu tööga seotud ning tunned end seetõttu abituna.

Kui need punktid on sulle tuttavad või iseloomustavad mõne lähedase inimese töökohta, võta midagi ette. Räägi mõne professionaaliga või ürita oma olukorda tööl muuta, et asi muutuks paremuse suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles