Toidud, mis ei lase sul uinuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla oled siiani arvanud, et sul on õhtuti keeruline uinuda sellepärast, et sa armastad pärastlõunal kohvi juua. Tegelikult võib olla mitmeid toite, mida tuleks õhtul vältida, sest need ei lase sul uinuda.

Punane liha

Kui armastad õhtuti süüa näiteks veiseliha, siis sul võib uinumisega raskusi olla. Rasvaseid ja valgurikkaid toite on raskem seedida, mistõttu võib su ööpäevane rütm saada häiritud. Sa ei taha sellistest toitudest loobuda? Ürita punast liha jms süüa lõuna ajal, mitte õhtul, soovitab Cosmopolitan.co.uk.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Praetud toidud

Kõik toidud, mis on praetud rasvas või valmistatud fritteris, ei peaks kuuluma õhtusöögi hulka. Rasvased toidud mõjuvad seedeelundkonnale väga raskelt ja võivad tekitada ka kõrvetisi. Prae oma toitu vähese rasvaga või ürita selliseid toite õhtul vältida.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Šokolaad

Osalt on probleem selles, et šokolaad sisaldab kofeiini, kuid paljud inimesed ei tea, et isegi tavaline piimašokolaad sisaldab stimulante, mis panevad südame kiiremini tööle (see pole küll ohtlik, kuid häirib siiski und). Hea uudis on aga see, et valge šokolaad ei sisalda üldse stimulante, seega õhtul eelista pigem seda.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Vürtsid

Vürtsikad toidud tekitavad seedeprobleeme ja mõne allika väitel võivad need mõjutada ka unenägusid. Kui sulle meeldib vürtsikaid toite süüa, siis ürita väga vürtsikaid toite õhtuti vältida.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Tomat

Tomat on väga happeline ja võib seedeprotsessi häirida, mistõttu on raske magama jääda. Tomatite vältimine võib olla parim lahendus, kui sa pole juba ammu saanud korralikult magada. Ürita näiteks terve nädala tomatit mitte süüa ja jälgi, kas su unegraafik muutub paremaks.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Värske salat

Värske salati koostisosad on kahtlemata tervislikud, seega võib tunduda, et see on ideaalne õhtusöök. Tegelikult on värskes salatis olevates asjades palju vett, mis võib sind keset ööd üles ajada, sest pead tualetti minema. Sa ei pea värskest salatist loobuma – ürita seda süüa umbes 90 minutit enne uneaega, et keha saaks vedelikku töödelda ja sina saaksid segamatult hommikuni magada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles