Uuring: pikad mehed on väga head abikaasad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jada Pinkett Smith ja Will Smith abiellusid 1997. aastal.
Jada Pinkett Smith ja Will Smith abiellusid 1997. aastal. Foto: LuMarPHOTO/AFF/PA Images

Kui otsid kaaslast pikaajalise suhte jaoks, siis vaata endast kõrgemale. Teadlased on nimelt kindlaks teinud, et pikad mehed on head abikaasad, aga asjal on ka üks konks.

«Mida suurem on abikaasade pikkuse vahe, seda õnnelikum on naine,» märkis teadlane Kitae Sohn. Teadlased ei täpsustanud, miks meeldivad naistele just pikemad mehed – näiteks kas nad saavad kõrgematelt riiulitelt paremini asju kätte –, kuid arvatavasti on tegemist evolutsioonilise eelistusega, kirjutab RedBook.

«Seda võib võrrelda inimeste eelistustega toidu osas – mõnele meeldivad soolased, mõnele magusad road, kuid keegi ei oska täpselt öelda, miks neile just sellised toidud maitsevad,» selgitas Sohn.

Ent ära kiirusta veel pikka kallimat otsima. Sohn analüüsis 7850 naise eelistusi ja märkas, et pikemate meestega abielus olevad naised olid küll õnnelikud, kuid see õnnetunne hakkas hääbuma pärast 18 abieluaastat.

Lisaks tegid New Yorgi ülikooli teadlased eelmisel aastal kindlaks, et lühemad mehed abielluvad hiljem, kuid nende abielud kestavad kauem. Nad teevad ka rohkem kodutöid kui keskmist kasvu või pikad mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles