Uus Magus Auk

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äratab vanad Eesti veinilood ellu: Magusa Augu peremees Peke Eloranta.
Äratab vanad Eesti veinilood ellu: Magusa Augu peremees Peke Eloranta. Foto: Luscher&Matiesen

Tallinna vanalinnas avas uksed uus veinirestoran Magus Auk, mis hoiab teise ilmasõja eelse samanimelise veinikeldri joont.
 

19. sajandist kuni teise ilmasõjani tegutses Tallinnas Suurgildi hoone keldrikorrusel veinikelder ja -pood Magus Auk ehk Das Süsse Loch.

Peke Eloranta, kes peab Luscher&Matieseni veinimuuseumi Toompeal ja veinitalu Muhu saarel, otsustas Magusa Augu lood uuesti ellu äratada – tõsi küll, mõningate muudatustega.

Esiteks kolis Magus Auk Pikalt tänavalt Pühavaimu tänavale ja teiseks on see nüüd veinirestoran, kus keskendutakse eestimaisest toorainest ja 1930. aastatel moes olnud peenemale Prantsuse-Vene köögile. Mõistagi teeb peakokk Juuso Penttinen roogi moodsas võtmes – Elustiili maitstud borš ning soola- ja praesiig olid igatahes imemaitsvad. Praadide hinnad jäävad 16–19 euro kanti. Nimest johtuvalt pannakse suuremat rõhku ka dessertveinidele ja magustoitudele.

Loomulikult võiks läbi jalutada saja sammu kauguselt ajaloomuuseumi Suurgildi hoonest ja uudistada ka omaaegse veinikeldri originaalruume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles