Mõtted, mis on tuttavad kõigile hilistes kahekümnendates naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahekümnendates eluaastates tundub, et 30. sünnipäev saab olema oluliseks murdepunktiks – pärast seda võiks ju olla majanduslikult kindlustatud, iseendaga rahul ja tunda, et elu on tõeliselt mõnus. Enne seda võivad sind aga häirida mõned muremõtted, millest pole kuigi kerge lahti saada.

  • Saavutused

Praeguseks hetkeks võiksid sa olla maratoni läbinud, terve jõululõuna omal käel valmis küpsetanud ja mõelnud ka sellele, kuidas leiutada vähiravimit. Aga tead, mis? Sinu saavutused ei pea olema sugugi nii ekstreemsed, kirjutab Elite Daily. Saavutusteks võib pidada ka seda, kui oled hea õde või sõbranna, sul on olemas töökoht, sa leiad hommikul aega, et korralikult süüa või jõuad kokkusaamistele õigeks ajaks. Ära lase ühiskonnal omale survet avaldada. Kui tunned, et oled teinud midagi, mis muudab sind uhkeks, jätka samas vaimus.

  • Sõbrad

Võib-olla oled märganud, et sul jääb sõpru järjest vähemaks. Põhjuseks ei pruugi sugugi olla see, et te olete tülli läinud või et sinu sõnad on teist inimest kuidagi häirinud. Inimesed pühenduvad rohkem suhetele, kodu loomisele ja laste saamisele, elustiilid on oluliselt erinevad sellest, millised need olid umbes kümme aastat tagasi. Pea meeles, et inimesed muutuvad. Need sõbrad, kes on endiselt sinu kõrval, on ka sinu aega väärt. Neist, kellega sa enam läbi ei käi, on ilmselt jäänud ilus mälestus.

  • Sünnipäevad

Nooremas eas tekitas sünnipäev ilmselt suurt elevust. Nüüd aga tead, et vanemaks saamine pole sugugi nii lõbus. Oled hakanud unustama oma pangakaarti sularahaautomaatidesse, sa ei talu enam alkoholi nii hästi ja pead tervise eest rohkem hoolitsema. Kuigi sa ei saa – ega tahagi – oma sünnipäeva nii suurelt tähistada kui teismelisena, saad end sel päeval ümbritseda hoolivate inimestega ja nendega koos midagi toredat teha.

  • Keha

Kas mäletad, kuidas ülikooli alguses said neljapäevast laupäevani pidudel käia ja pühapäeval vajasid vaid rasvast hamburgerit, et end uueks nädalaks häälestada? Enam pole see nii. Mõnel õhtul piirdud kahe joogiga, oled tavapärasest paar tundi kauem üleval ja järgmisel hommikul on sul vaja mitut valuvaigistit, et end inimesena tunda. Ühest peoõhtust taastumiseks võib kuluda 4-5 päeva. Öeldakse, et parim pohmellirohi on see, kui sa oled alla 25-aastane. See on tõsi. Ebamugav tõde on seegi, et mida vanemaks me saame, seda rohkem peame oma keha eest hoolt kandma.

  • Poodlemine

Nüüd pead poodi minnes eelarve paika panema, sest enam ei saa vanemate raha kulutada ega pidevalt krediitkaartidele loota. Pead ise oma arveid maksma, süüa ostma ja võib-olla ka auto eest hoolitsema. Oled hakanud praktiliselt mõtlema ja kaalud hoolikalt, kas sul on ikka ühte või teist käekotti tarvis. Poodlemine pole sinu jaoks enam nii lõbus tegevus kui varem.

  • Karjäär

Pead tööle minekuks sobivad rõivad valima, õigel ajal ärkama, soengu korda sättima, midagi ka sööma ja terve päeva kontoris vastu pidama. Kahjuks pole olemas sellist töökohta, kus makstakse töötajatele magamise eest, seega ürita leida töö, mis oleks sinu jaoks võimalikult meeldiv. Pea meeles, et ükski töö pole igavene. Ürita töö- ja eraelu võimalikult hästi tasakaalustada, et vältida läbipõlemist. Kui sa ei muutu enda jaoks võõraks, siis ilmselt arened õiges suunas. Ja see on väga oluline saavutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles