Viis lihtsat viisi, kuidas toksiliste inimestega hakkama saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sa oled vahepeal tundnud, et mõni inimene imeb sust rohkem energiat, kui vastu annab? Nad on alati negatiivsed ja vinguvad ning paistab, nagu neil pole kunagi midagi ilusat öelda. Kuidas selliste mürgiste inimestega hakkama saada?

Higher Perspective annab nõu.

  1. Ütle talle rahulikult, et tema käitumine pole aktsepteeritav. Kui keegi käitub sinuga mürgiselt, ei saa sa hakata mürki vastu pritsima ning eeldada, et olukord laheneb iseenesest. Selle asemel hinga sügavalt sisse ning ütle talle rahuliku, positiivse tooniga, et tema käitumine ei ole sulle vastuvõetav.
  2. Ära võta vastutust. Ära muutu inimeseks, kes toksilise inimese jaoks vabandusi hakkab leidma. Kui su pere, sõbrad või lähedased juhivad tähelepanu, et sinu elus on inimene, kes mõjub sulle ilmselgelt halvasti, ära leia tema käitumisele ettekäändeid, vaid võta rahulikult kriitika omaks.
  3. Ole positiivne. Kui sinu isiklikku ruumi tungib negatiivne inimene, hakka neile vastu ja ole positiivne. Sellisel viisil saad näidata, et maailmas leidub ka rõõmu, armastus ja inimesi, kes on hoolivad, ilma halba käitumist siiski heaks kiitmata.
  4. Puhka. Toksilised inimesed imevad su energiast tühjaks, seega on oluline, et sa jätad endale taastumisaega. Mine matkama või mediteeri. Lase negatiivsel energial minna.
  5. Aita teda või liigu edasi. Kui su elus on mürgiseid inimesi, sa pead neid kas aitama või lihtsalt edasi liikuma. See pole kindlasti lihtne valik, aga mingil hetkel pead sa paratamatult selle valiku tegema.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles