Naine abiellus protesti märgiks iseendaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taiwan oli tunnistajaks ühele ebaharilikumale abielule ajaloos, kui 29-aastane Chen Wei-Yi iseendaga «abiellus», et pereloomise survele vastu astuda.

Tseremoonia käigus pani taiwanlanna endale sõrme pühalikult sõrmuse ja kostitas laulatuse auks korraldatud banketil külalisi pulmatordiga, kirjutas geniusbeauty.com.

Wei-Yi korraldas abielutseremoonia protesti eesmärgil, kuna Taiwanis avaldatakse naistele abiellumiseks survet. Nagu lääneriikides, abielluvad ka Taiwani naised järjest kõrgemas vanuses, kuna soovivad enne pere loomist korraliku hariduse omandada ja töö leida.

Siiski usuvad paljud tulevased abielumehed ja nende emad endiselt, et pere ja lapsed on naise elus tähtsamad kui karjäär ja haridus. Wei-Yi otsustas seega survele vastu astuda: «Kui abiellun endaga, tähendab see, et luban armastada ainult iseennast.»

Mõned taiwanlased kritiseerivad naist, kuna «abielu» korraldati nende hinnagul pulmakinkide kogumiseks. Samas on paljud naised üle maailma Wei-Yi protsetile toetust avaldanud. Samal ajal juhib Taiwani valitsus, murest madala sündimuse üle, kampaaniat, mis õhutab abielluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles