Lugeja kirjutab: 24 kilo kadus nagu iseenesest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Postimehe naisteportaali terviseteemalisest lugejamängust võtab osa Erika, kes pärast elustiili muutust ei pidanud kaalu langetamiseks palju vaeva nägema. 

Paljud naised unistavad sellest, et olla ilusad ja terved. Ka mina olen alati olnud pigem ülekaalus kui normaalses kaalus ja seega on mul seda kaalustressi olnud ikka omajagu.

Kuidas sain mina oma kaalu kontrolli alla? Kõik sai alguse sellest, et kaalusin juba 97 kilo, kui hakkasin mõtlema, et peaks ikka midagi ette võtma.

Eluplaanides toimus parasjagu suur muutus, reisisiht Inglismaa. Peatusin oma tütre juures kodus. Algul oli võõras, aga lõpuks hakkasin võõrsil olemisega harjuma. Mis siis muutus minu elus? Minu igahommikuseks tööks oli viia lapsed lasteaeda ja kooli. Väiksem tüdruk käis kodu ligidal lasteaias, aga suurema tüdruku teekond kooli oli umbes 3,5 km pikk. Nii ma siis käisin kõik hommikud jala, kella kaheksast üheksani kokku 7 kilomeetrit ning õhtul oli vaja minna neile järele kella 16 ajal – taas 7 km kõndi.

Söögiga ma piire ei seadnud, aga minu jaoks oli tähtis, et viimane korralik kõhutäis õhtul oli kell 19 ja peale seda ma enam ei söönud.

Ei käinud ma jooksmas ega jõusaalis, aga minu kehakaal hakkas niimoodi kukkuma, et kui ma nelja kuu pärast läksin kaalule, siis kaalusin 73 kilo. Uskumatu, olin maha võtnud 24 kilo.

Minu tuttavad ja sõbrad küsisid mind neli kuud hiljem nähes, mis näljalaagris ma olin käinud. Olin ka ise peeglisse vaadates väga õnnelik ja mis veel tähtis, ma ei ole ka enam haige olnud.

Tähtis on liikumine, liikumine ja veel kord liikumine. Ei pea endale keelama midagi, võtke igapäevaseks kohustuseks käia 10 km kiiret kõndi ja mingisugust ulmedieeti pidama ei pea.

Teate, kui hea on olla, kui selline suur lihatükk on sinust minema voolanud! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles