Uuring: partnerite hääletoon võib suhte pikkust ette ennustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kuulnud, et see, mida sa ütled, on sama tähtis kui see, kuidas sa seda ütled? Tuleb välja, et seda ütlust tasuks üsna tõsiselt võtta.

Teadlased viisid läbi uuringu, millest selgus, et see, millisel hääletoonil kallimad omavahel suhtlevad, võib nende suhte edukust ette ennustada. Uuringust võttis osa enam kui sada abielupaari, kirjutab Glamour.

Teadlased analüüsisid seda, kuidas suhtes olevad inimesed teineteisega räägivad. Seejärel töötasid nad välja algoritmi, mis võttis arvesse hääletooni, hääle tugevust ja muid omapärasid. Algoritmiga suudeti kindlaks teha, et inimeste hääletooni ja abielu edukuse vahel oli otsene seos. Algoritm suutis ennustada 74,1 protsendise täpsusega, kas paarisuhe püsib ka viie aasta möödudes või mitte. Algoritm ennustas täpsemalt kui eksperdid, kes analüüsisid samu paarisuhteid.

Antud uuring kinnitas seda, mida me tegelikult juba teame: inimesed suhtlevad palju enama kui ainult hääle või sõnade abil. Ekspertide hinnangul võiks uuringu tulemusi kasutada selleks, et paarisuhtes olevad inimesed oskaksid tuvastada ja vältida suhet kahjustavaid käitumismustreid.

Kahjuks puudub algoritm selle kohta, mida teha juhul, kui suhe on juba üsna hapuks muutunud. Kui sa aga täheldad, et sinu või partneri hääletoon on muutunud, siis tasuks võtta seda hoiatusena ja lahendada kõik võimalikud probleemid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles