Pühadehoroskoop: kuidas sinu tähemärk pühad edukalt üle elab?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Algas advendiaeg ning jõuluootus on saanud tõelise hoo sisse. Postimehe naiseportaali jõuluhoroskoop annab häid nõuandeid, kuidas erinevad sodiaagimärgid kõige paremini pühadeaja üle elaks. Millele pöörata tähelepanu, kuhu suunata oma energia ja mida toob piparkoogihõnguline detsembrikuu just sulle?

Jäär

Selleks, et elav ja energiline Jäär saabuvaid pühi täiel rinnal nautida saaks, peab ta endale ühe asja kindlalt selgeks tegema – kõike pole võimalik korraga jõuda. Viimase hetke paanika vältimiseks tuleks kingitused muretseda enne 24. detsembrit ning hõrgud küpsetised mitu tundi enne külaliste saabumist ahju pista. Jättes kõik olulised toimetused ühele päevale, võib rõõmsast Jäärast kergesti saada närviline ja pahur tegelane. Olles oma loomuselt aktiivne, kangekaelne ja impulsiivne, võib Jäär siiralt uskuda, et suudab kõik viimasel sekundil joonde ajada. Teatavasti on aga inimvõimetel omad piirid ja seega tuleks liigse kiirustamise asemel mõnusalt rahulikke pühi nautida!

Sõnn

Mis Sõnnile pühade ajal külalisi oodates kõige rohkem muret valmistab? Eks ikka jõululaud! Kas see on piisavalt rikkalikult kaetud, kas külalised saavad kõhu täis ning kas tema küpsetatud koogikesed ja hõrgud liharoad viivad neil keele alla? Üks tõeline gurmaanist Sõnn võib nende küsimuste tõttu küll pead vaevata, aga kuna ta on üldjuhul suurepärane kokk ja kadestamisväärne võõrustaja, siis jäävad kõik külalised alati rahule. Samuti ei meeldi stabiilsust ja turvalisust kõrgelt hindavale Sõnnile ootamatud muudatused. Kui jõuluõhtuid on aastaid mööda saadetud kodus perekonna keskel, siis tema kallima ootamatu ettepanek pühade ajal midagi uut ja põnevat teha võib Sõnnile ainult meelehärmi valmistada. Selleks, et Sõnn pühad edukalt üle elaks, on vaja eelkõige külluslikku jõululauda, rahu ja stabiilsust.

Foto: SCANPIX

Kaksikud

Mitmekülgsust ja muutusi jumaldavate Kaksikute jaoks võiksid pühad olla võimalikult vaheldusrikkad. Ja miks mitte ka särtsakalt spontaansed! Kui eelmisel aastal veedeti kaunis jõuluõhtu kodus, siis sel aastal võiks antud tähtkuju esindaja ise külla minna või hoopiski pühad romantilisel kruiisil mööda saata. Samuti ei talu ta mõtet igavusest, seetõttu soovib, et lisaks maitsva seaprae nautimisele saaks ta jõululauas ka huvitavas ja elavas vestluses osaleda. Mõne sugulase igavad naljad – või nendest veelgi hullem vaikus – tekitavad temas õudust ja õõva. Õnneks tuleb aga tõdeda, et kui jutukad ja lõbusad Kaksikud jõululauast osa võtavad, siis igavast ja üksluisest õhtust on asi tavaliselt väga kaugel!

Vähk

Üksindus on üks neist tunnetest, millega emotsionaalsel Vähil on väga raske toime tulla. Mõte pühade ajal üksi olemisest mõjub talle äärmiselt hirmutavalt. Tundes suurt kiindumust enda perekonna vastu, soovib Vähk, et saaks jõuluõhtul kõigi nendega koos olla. Mitte miski muu ei pane tema südant kiiremini põksuma kui vaatepilt, kus inimesed, kellest ta väga hoolib, üheskoos jõululaua taga istuvad ja hiljem kingituste jagamise kaudu üksteisele hoolivust välja näitavad. Õnneks on aga vähetõenäoline, et Vähk jõuluõhtu üksi kodus veedab, sest tänu enda sõbralikule ja heasüdamlikule natuurile ei soovi keegi tema suurepärasest seltskonnast ilma jääda. Sellegipoolest võiks Vähk hingesoojust pakkuvad pühadeplaanid juba varakult ära teha, et kindlus- ja turvatunne terve kauni jõuluaja südames püsiks!

Lõvi

Millega tegeleb energiline Lõvi mõned päevad enne saabuvaid pühi? Eks ikka ostukeskuses šoppamisega! Selleks, et kallitele inimestele (ja loomulikult ka iseendale!) kõige paremad kingitused leida, teeb südikas Lõvi ostukeskusele kas või kolm tiiru peale ja kui see teda ikka soovitud tulemuseni ei vii, siis tormab ta rõõmsal sammul järgmisesse ostukeskusesse. Imetlust jumaldava Lõvi jaoks on äärmiselt oluline, et tema tehtud kingitused oleksid sõna otseses mõttes parimad. Omades väga suurt ja lahket südant, on ta valmis selle nimel ka palju panustama. Ühest küljest on see loomulikult kustumatu tunnustusvajadus, mis ajendab päikselist Lõvi kingituste nimel vaeva nägema, kuid teisalt ka hirm kriitika ees. Mõte, et kellelegi tema kingitus ei meeldi, võib rõõmsa Lõvi hetkega pahuraks muuta. Selleks, et Lõvi liigselt kingituste pärast oma pead vaevama ei peaks, peaks ta mõistma, et iga kingitus, mis on tulnud otse südamest, on au ja tunnustust igati väärt!

Foto: SCANPIX

Neitsi

Süstemaatilisus ja organiseeritus on kaks asja, mida Neitsi ilmtingimata enda ellu vajab ning see kehtib ka pühade ajal. Jõuluõhtul on tavaliselt tema see, kes planeerimisega tegeleb. Olles oma loomuselt abivalmis ning töökas, kannab ta hea meelega hoolt selle eest, et kodu külaliste saabumiseks kadestamisväärselt puhas välja näeks, jõululaual toidud ja nõud kenasti paigutatud oleks ning kõik külaliste mantlid kappi mahuksid. Tänu kõrgetele nõudmistele hügieeni osas, võib Neitsi sisimas põlema minna, kui ta näeb, et kellegi ahned paljad näpukesed toidukaussides mürgeldavad. Neitsi ei näita küll enda ärrituvust välja, kuid viis, kuidas ta delikaatselt patuoinale kahvli ulatab, ütleb rohkem kui tuhat sõna!

Kaalud

Selleks, et Kaalud pühad edukalt üle elaksid, on vaja eelkõige harmooniat, rahu ja ilu. Liigne närveldamine ja paaniline jõuluhullus mõjuvad tasakaalu armastavatele Kaaludele üliärritavalt. Nemad eelistavad pabistamise asemel pühadevooluga lihtsalt kaasa minemist. Kaalusid juhib Veenus, nii hindab selle tähemärgi esindaja väga kõrgelt ilu. Seega pöörab ta pühade ajal palju tähelepanu enda väljanägemisele ja sellele, et toad oleksid elegantselt dekoreeritud. Kui ta kuuske kaunistades ei suuda otsustada, millisele oksakesele jõuluinglit asetada, siis ei ole mõtet teda tagant kiirustada. Kaalude päikesemärgi esindaja teab väga hästi, et igal ehtel on olemas oma õige koht ning iga kulutatud minut kauni kuusepuu ehtimiseks on seda igati väärt.

Foto: SCANPIX

Skorpion

Üks asi, mis saladuslikule ja privaatsust armastavale Skorpionile ei meeldi, on enda isiklikest tunnetest ja mõtetest rääkimine. Ta võib enda saladusi jagada küll oma parima sõbraga, kuid juhul, kui mõni vanatädi Luule peaks jõululauas hakkama läbi viima ristküsitlust eraelu puudutavatel teemadel, siis võib sellest ainult paksu pahandust tulla. Skorpioni privaattsooni trügimisel on omad tagajärjed – peale selle, et sõbralik Skorpion muutub hetkega ärritunuks ja närviliseks, võib ta ka lauast püsti tõusta ja kindlal sammul teise tuppa oma verivorsti järama suunduda. Selleks, et sellist ebameeldivat situatsiooni vältida, tuleks kavalal Skorpionil jõululauas ise vestlust juhtida, et uudishimulikel tädidel või onukestel tüütute küsimuste esitamiseks mahti ei oleks!

Ambur

Seiklushimulise ja rõõmsa Amburi unistuste pühad on lõbusad ja särtsakad! Selleks, et Amburi näol särav naeratus püsiks ka jõulude ajal, võiks jõuluõhtu koosneda mitmest erinevast etapist: maitsva jõulutoidu nautimisest, salapäraste kingituste avamisest, mõnusast kelgutamisest lumistel mäenõlvadel ja karaokebaaris suurepärase esituse andmisest. Kõik, mis aktiivset Amburit tegevuses hoiab, mõjub talle lausa joovastavalt. Samuti ei ütle üks tõeline Ambur jõulude ajal ära ka lennupiletist kuhugi soojale maale, et seal, kokteiliklaas näpu vahel, palmide all eksootilisi pühi veeta.

Foto: SCANPIX

Kaljukits

Mis võib rahuliku ja tasakaaluka Kaljukitse pühade ajal endast välja viia? Eks ikka see, kui külalised hiljaks jäävad või viimasel minutil ette teatamata hoopis alt ära hüppavad. Olles oma loomuselt kohusetundlik ja usaldusväärne, eeldab ta lubadustest kinni pidamist ka teistelt. Selleks, et Kaljukits jõulude ajal rõõmus oleks, on tal eelkõige vaja stabiilsust ja kindlustunnet. Õnneks on ta aga suurepärane organiseerija ja võõrustaja, seega on ka vähetõenäoline, et külalised tema korraldatud jõulupeole tulemata jätavad. Samuti peab Kaljukits kõrgelt lugu perekondlikest traditsioonidest, nii on tema jaoks äärmiselt oluline, et terve perekond pühade ajal kokku saaks.

Veevalaja

Vabadust armastava iseseisva Veevalaja jaoks on tähtis pühade ajal enda südamehääle järgi toimida. Teisisõnu soovib ta ise otsustada, kus ja kellega jõuluõhtu koos veedab. Juhul, kui tema kallim peaks ta käskivalt ultimaatumi ette seadma, siis võib Veevalaja seitsme tuule suunas lihtsalt jooksu pista. Mitte miski muu ei peleta teda rohkem eemale kui kamandav suhtumine. Olles oma loomuselt innovatiivne ja muutlik, soovib Veevalaja pühade ajal võimalikult palju erinevaid roogasid katsetada. Juhul kui kuldne trio: seapraad, hapukapsas ja kartulid on tema silmis juba liiga igavaks traditsiooniks muutunud, siis valmistab ta külaliste jaoks midagi uut ja põnevat.

Kalad

Selleks, et rahulikud Kalad pühad edukalt üle elaksid, ei ole palju tarvis: piisab vaid hubasest atmosfäärist (palju lõhnaküünlaid!), väikesest seltskonnast, armsatest kingitustest ning maitsvast toidust. Liigne organiseerimine ja meeletu jõulutrall ostukeskustes väsitavad antud tähtkuju esindaja väga kiirelt ära. Seega eelistab ta tihti peale ka ise kingitusi meisterdada. Kalade päikesemärgi all sündinud inimene hõljub omas vesises mullis, seega ei pruugi ta kärarikkas keskkonnas närvi minna, küll aga võib trügides viga saada tema isiklik mõnus mull. Kalade arvates ei ole vaja pühade ajal liigse organiseerimise läbi nahast välja pugeda. Pigem tuleks lasta end voolul kaasa viia, kamina ees rahulikult hõõgveini juua ning hiljem õues mõned toredad lumeinglid teha!

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles