Video: naine sai valusa õppetunni, miks ei tasu patsikummi hoida ümber randme

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Paljud naised hoiavad patsikummi randme ümber, et see oleks vajaduse korral kohe käepärast võtta. Tuleb välja, et kõiki kumme käe ümber hoida ei tohiks, sest kaunistuste ja rohkete kurdudega kummid võivad endaga kaasas kanda ohtlikke baktereid.

Audree Kopp oli parasjagu ametis uude koju kolimisega, kui märkas, et tema randmele on tekkinud imelik kühm, vahendab WLKY News. «See läks muudkui suuremaks, punasemaks ja hullemaks,» rääkis ta. 

Perearst määras Koppile antibiootikumikuuri, kuid inetu muhk kasvas edasi, mispeale pöördus naine haiglasse, kus läbis erakorralise operatsiooni. «Öeldi, et ma vajan lõikust ja jumal tänatud, et ma jõudsin sinna õigel ajal, sest muidu oleks tekkinud sepsis.»

Doktor Amit Gupta lõikas randmele tekkinud paise lahti ja lasi sellest mäda välja. Tema sõnul oli ohtliku olukorra põhjuseks tõenäoliselt litritega patsikumm, mida Kopp kandis tihti ümber oma käe. Selle külge jäänud bakterid pääsesid läbi pooride ja karvanääpsude naha alla, tekitades kolme tüüpi infektsiooni.

«Alguses ma ei uskunud seda. Arvasin, et see tekkis ämblikuhammustusest või millestki muust, mitte juuksekummist,» lausus Kopp, kes lubas, et ei kanna enam kunagi randme ümber juuksekumme, eriti veel selliseid, mida on raske puhastada.

Tähelepanu! Video sisaldab kaadreid, mis ei sobi nõrganärvilistele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles