Üks märk, mis näitab, et te olete tõsises püsisuhtes

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mis on sinu jaoks märk, mis aitab suhte tõsidusest aru saada? On see elukoha jagamine, arvete ühine maksmine või lemmiklooma olemasolu? Uus uuring näitab, et on üks lihtne viis aru saada, kas suhe on tõsine või mitte.

Relate.org.uk viis uuris, millised paarid on õnnelikud ja kuidas nad suhete tõsidust enda jaoks lahti seletavad. Kui nad küsisid, millal on tegemist «tõelise püsisuhtega», vastasid pooled, et seda näitab üks asi: jagamisega seotud probleemid. Teisele kohale (44 protsenti) jäi vastusevalik «paarisuhtes olemine» (siin on mõeldud, et on otsustatud koos olla ning ollakse teineteisele pühendunud) ning alles kolmandale abiellumine (39 protsenti).

Oma loogika on uuringutulemustes tõesti olemas: näitavad ju erinevad jagamisega seotud mured, et teineteisega jagatakse tõesti kõiki eluaspekte – mitte ainult meeldivaid, vaid ka ebameeldivaid, nagu maksud, vastutus kohustuste ja igapäeva korraldamise ees jms. Kui paaril tekivad probleemid samades eluvaldkondades (näiteks peavad mõlemad tähtsaks arvete õigeaegset maksmist ja mitte võlgu olemist), siis näitab see, et neil on elu suhtes sarnased väärtused ning see aitab neil paarina veelgi tugevamaks muutuda, kui üheskoos probleemidega ka tegeletakse.

Uuringust tuli ka välja, et kõige rohkem mõjutavad suhteid negatiivselt just finantsmured (24 protsenti), mis pole ka eriline üllatus. Teisel kohal suhet lõhkuvate asjade nimistus on kõrvalsuhted (21 protsenti) ning liigne töökoormus (13 protsenti). Ühtlasi uuriti, kuidas hindavad paarid tehnoloogia mõju oma suhtele ning 84 protsenti alla 35aastastest vastanutest, kes kasutavad partneriga suhtlemiseks igapäevaselt erinevaid nutivõimalusi, leidsid, et sel on suhtele positiivne mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles