Seitse imelihtsat viisi, kuidas kellegi päev rõõmsamaks teha

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mis kasu on sadadest sõpradest sotsiaalmeedias kui päriselt kellegagi rääkida ei ole? Ekraanide vahendustel teiste «imelise elu» jälgimine võib reaalsustaju moonutada ja jätta mulje, et kõigil teistel läheb elus palju paremini. Tegelikult on meil kõigil omad mured ja kui vahetut suhtlemist jääb üha vähemaks, hiilib üksildustunne ligi. 

Silmast-silma suhtlemine on hoopis midagi muud kui üks närune like Facebookis. Teadus on tõestanud seda, mida me isegi pidevalt kogeme, aga alati endale ei teadvusta  - tugevad inimsuhted tõstavad enesehinnangut, tugevdavad immuunsust, vähendavad depressiooni ja suurendavad valutaluvusvõimet. Uuringud on isegi näidanud, et head suhted lähedastega pikendavad eluiga, kirjutab Greatist.

Kellegi teise päeva säravamaks muutes tõstad ka enda tuju. Kui sa oled nädalast väsinud ja tunned end üksikuna, siis tõsta oma nina nutiseadme kohalt üles ja vaata ringi - kas on ehk kedagi,  kes on ära teeninud paar head sõna? 

Siin on sulle nädalaplaan, kuidas iga päev kellelegi veidi rõõmu tuua. Proovi ja sa ei kahetse!

  1. päev: Naerata ühele täiesti võõrale inimesele ja ütle talle tere. 
  2. päev: Kellegagi juttu ajades kasuta vestluses tema nime.
  3. päev: Lase järjekorras teine inimene enda ette. 
  4. päev: Saada kellelegi käsitsi kirjutatud kiri.
  5. päev: Ütle suvalisele inimesele üks tore kompliment. 
  6. päev: Lepi kokku kohvipaus inimesega, keda sa pole ammu näinud.
  7. päev: Küsi kelleltki, kuidas ta päev läks ja kuula teda tähelepanelikult.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles