Kaheksa nõuannet, kuidas vallalisena igas vanuses õnnelik olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole vahet, mis põhjusel sa üksi oled – vallalise staatus ei pea tähendama, et sa elad väga kurba elu. YourTango pani kirja kaheksa nõuannet, kuidas igas vanuses vallalisena õnnelik olla.

1. Ole rahul sellega, kus sa nüüd ja praegu oled

Paljud vallalised keskenduvad partneri otsimisele. Selles pole midagi imelikku, kuid samas peaksid sa oskama nautida seda, kus sa praegu oma eluga jõudnud oled. Kasuta seda aega enda tarbeks ära, kunagi ju ei tea, kui kaua võib su vallaliseelu kesta. Praegu on ju ideaalne aeg, et teha asju, mida sa alati teha oled tahtnud.

2. Õpi iseennast tundma

Mõned inimesed kaotavad end suhetesse. Nad teevad samu asju, mida teeb nende partner või nad muudavad end, et partnerile rohkem meeldida. Vallalisena on aga hea võimalus end tõeliselt tundma õppida. Kui vaja, pöördu terapeudi poole. Mediteeri, loobu negatiivsetest mõtetest, et asemele saaksid tulla positiivsed mõtted. Kaota end asjadesse, millesse sa suhtud kirega ja mine vooluga kaasa. Ole loominguline ja lase iseendal kasvada ning areneda. 

3. Armu iseendasse

Suhe iseendaga on iga inimese elus kõige tähtsam suhe. Kohtle ennast nii, nagu sa kohtleksid oma kallimat või nii, kuidas sa tahaksid, et kallim sind kohtleks. Sinus on palju armastust peidus, aga enne, kui lähed seda teistele jagama, kingi suur osa sellest iseendale. Ole enda suhtes kaastundlikum. Armasta ja aktsepteeri oma keha. Leia üles need kohad, mis sulle kõige rohkem meeldivad. Õpi ka oma sensuaalsemat poolt tundma.

4. Tee kõike, mida hing ihkab

Mäletad, kui olid veel suhtes, siis su kallimat häiris mõni sinu lemmiktegevus? Enam ei saa ta sind takistada. Sa oled iseenda perenaine ja saad ise otsustada, kus, kellega ja mida teha. Ära keela endale midagi ja naudi seda täiel rinnal.

5. Ära karda ühtki emotsiooni

Luba endal kõike kogeda ja tunda. Suhtes olles tuleb pidevalt silmitsi seista nii enda kui kallima tunnetega. Vallalisena on sul aga ilus võimalus selles osas kasvada, samas arvesta, et see võib kohati ka valus protsess olla. Vallalisena ei pea sa muret tundma, et sinu tunded võivad kellegi teise jaoks olla koormavad. Ära ehmata, kui oled ühel hetkel vihane või soovid nutta. Luba endal neid tundeid kogeda.

6. Muuda kodu oma pühaks paigaks

Kujunda oma kodu ümber täpselt nii, nagu sa ise tahad. Pole tähtis, kas sa elad üksi või jagad kodu kellegagi, vähemalt üks tuba või nurgake võiks olla ainult sinu oma. Ükskõik, mida sa seal teha otsustad, veendu, et see läheks kokku sinu stiiliga ja kõnetaks sind.

7. Otsi ühendust nendega, kes sulle meeldivad

Paarisuhtes võib kergesti juhtuda, et sõprade ja ka pereliikmete jaoks ei leita enam aega. Vallalisena on sul aga aega maa ja ilm ning sa võid seda veeta inimestega, kes on sinu jaoks tõeliselt tähtsad. Kui sa oled pigem introvert, siis naudi seda aega parimas seltskonnas – iseendaga. Vahel on kasulik oma mõtetega lihtsalt üksi olla.

8. Kui tunned, et aeg on õige, astu uuesti «mänguväljakule»

Ühel hetkel sa ilmselt tunned, et oled uue partneri jaoks valmis. Kohtu julgelt uute inimestega ja käi kohtingutel. Flirdi ja fantaseeri. Ole rõõmus selle üle, et peagi võid sa uuesti armuda. Õpi oma vigadest ja hinda ümber kõik, mida sa siiani oled õppinud armastuse ja suhete kohta. Analüüsi eelnevaid suhteid ja tee endale selgeks, millised on sinu ootused uue suhte osas (ja pane paika ka need asjad, mida sa kindlasti ei tahaks enam kogeda).

Peamine on see, et sa ei tunneks vallalisena hirmu ega muretseks, et jäädki elu lõpuni üksi. Naudi seda aega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles