Vägistamise ohvriks langenud mees: tundsin end jõuetuna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

23-aastane Avry Ramey on lähisuhtevägivalla ohver. Nimelt tema nüüdseks ekskallim vägistas teda. Esialgu ei julgenud Ramey oma lugu jagada, kuid nüüd on ta otsustanud seda teha, et näidata, et ka mehed võivad ohvrid olla.

Ramey jagas kõigepealt oma lugu anonüümses rakenduses Whisper, kus ta sai nii positiivset kui negatiivset vastukaja. Ta ei taha enam anonüümselt oma lugu jagada ja räägib sellest avameelselt, tunnistades, et see juhtum tekitas temas «nõrga, haletsusväärse ja mitte kuigi mehise tunde», kirjutab Daily Mail.

«Ma ei karda solvanguid või irvitamist, mille osaks ma juba olen saanud ning ilmselt saan veel. Mind ei hirmuta see, kui inimesed ei mõista mind. See ajendab mind tegutsema, inimesi harima ja julgustama abi otsima,» sõnas ta. 

23-aastane Ramey ei ole kuigi väikest kasvu ja mees tunnistas isegi, et ta pole kindlasti nõrk. «Minu ründaja polnud kuigi suur naisterahvas. Aga see ei omanud mingit tähtsust, igaüks meist võib ohvriks langeda.»

Ramey sõnul oli ta oma tüdruksõbra juures ja lamas alasti voodis. «Ta käis mööda maja ringi ja tegi oma asju, kuid ühel hetkel ta jäi mind vaatama. Ma tundsin, et midagi on teisiti. Ta tuli minu juurde, lükkas mul teki pealt ja ronis mu otsa,» meenutas mees. Ta tundis end ebamugavalt ja küsis naiselt, mida ta teeb, kuid naine ignoreeris teda. «Ta surus mu käed maha ja ma sain kohe aru, et saan ilmselt ühe ebameeldiva kogemuse,» ütles Ramey.

Ta palus naisel lõpetada ja üritas end naise alt päästa, kuid sellest polnud mingit abi. Mehe sõnul oli naine tema peal nii osavalt, et ta ei saanud sealt kuidagi pääseda. «Ta tegi, mida tahtis, kuigi ma olin sellele vastu. Üsna pea tüdinesin ja andsin alla. Ma lihtsalt lamasin seal, kui ta mu kaela suudles. Minult on küsitud, kas ma jõudsin lõpuni või mitte. Minu arvates pole see oluline ja ma ei mäletagi seda. Ma mäletan vaid seda, et naine lõpetas siis, kui ta ära väsis. Selleks kulus minu arust üsna kaua aega. Seejärel heitis ta minu kõrvale pikali ja palus vabandust. Ta sai aru, mida ta oli teinud,» rääkis Ramey.

«Sa vägistasid mu,» oli ainuke asi, mis mees suutis naisele vastata. Ta tundis tülgastust, nõrkust, ta sai haiget ja tundis end reedetuna. Ramey sõnul ei tundnud ta mitu päeva midagi. Ta ei pöördunud politsei poole, kuna arvas, et keegi ei usu teda ja teda võidakse süüdistada selles, et ta oleks pidanud rohkem proovima, et naist takistada. «Ma mõtlesin isegi, et oleksin pidanud enamat tegema,» sõnas mees. «Kinnitasin endale, et olen nõrk, haletsusväärne, et see oli minu süü. Ma vihkasin end sellepärast. Siiamaani vihkan.»

Ta tunnistas, et ei tundnud end kuigi mehisena pärast seda juhtumit. «Ma hakkasin kahtlema endas ja oma mehelikkuses.»

Ta oli veel kuid pärast vägistamist oma tüdruksõbraga koos ja kinnitas endale, et see, mis juhtus, polnudki nii hull. «Ma ignoreerisin seda. Üritasin sellele mitte mõelda. Me jäime kokku, sest ma arvasin, et armastan teda ja tema mind. Minu jaoks oli see piisavalt hea põhjus, miks temaga jääda,» selgitas ta. Ühel hetkel taipas aga mees, et ta ei suuda oma tundeid enam ignoreerida.

«Mõnel päeval oli tunne, et tahaks ainult nutta. Mõnel päeval ei tahtnud ma enda peegelpilti üldse näha. Ma muutusin vihaseks ja sain aru, et see suhe pole see, mida ma tahan.» Lõpuks otsustas ta rääkida juhtunust oma emale. «Ma teadsin, et ema toetab ja lohutab mind, aga ma aimasin, et tal pole lihtne seda kuulda. Me oleme väga lähedased. Ükski lapsevanem ei taha kuulda, et tema last vägistati. Ema kinnitas mulle, et mina pole milleski süüdi ja et see juhtum ei tee mind vähem meheks,» rääkis Ramey.

Ühel päeval oli ta ühe tudengite ühenduse koosolekul, kui jutuks tuli meeste vägistamine. Ramey sõnul tundis ta, et läheb näost punaseks. Ta ütles, et teab sellest teemast nii mõndagi, kuna teda on vägistatud. Ruum muutus seepeale vaikseks, kuid mehe sõnul ei tundnud ta end halvasti.

Rakenduses Whisper sai tema ülestunnistus väga palju vastukaja. Ramey on õnnelik, sest kindlasti oli sellest nii mõnelegi mehele või ka naisele abi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles