Mida arvavad naised kondoomidest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihtipeale arvatakse, et mehed on need, kellele ei meeldi kondoomid ja seetõttu ei kasuta ka paljud paarid seksides kaitsevahendit. Tegelikult on asi lihtsalt selles, et mehed ei hoia oma arvamust endale. Nimelt leidub ka naisi, kes ei armasta kondoomiga seksida.

Psühholoog Paul Joannides viis oma naissoost klientide seas läbi väikese küsitluse. Ta uuris naistelt, kas kondoomid mõjutavad neid tundeid, mida nad vahekorra ajal kogevad. Naiste vastused olid mehe jaoks tõeliseks üllatuseks, kirjutab Psychology Today.

Joannides tõi välja mõned vastused, mida ta naistelt kuulis:

  • «Ma vihkan kondoome. Selline tunne tekib, nagu mees oleks toidukile ümber oma peenise mässinud. See ei tekita vahekorra ajal häid tundeid ja mulle tundub, et pärast kondoomiga seksimist on mu suguelundid valusamad.»
  • «Kondoom muudab seksi vähem intiimseks. Mulle meeldib see tunne, mis tekib siis, kui ma tajun peenise siledat nahka oma keha vastas, kuid kondoomiga ma seda ei tunne. Me kasutame siiski kondoome, sest mulle ei sobi antibeebipillid. Vahekord on ikkagi hea.»
  • «Ma olen proovinud mitmeid erinevaid kondoome ja mulle tundub, et need kõik on mingil määral limiteerinud neid tundeid, mida seks võiks tekitada.»
  • «Nüüd kasutame teistsuguseid rasestumisvastaseid vahendeid, aga kui kasutasime kondoomi, siis see polnud kindlasti nii mõnus. Ikka oli selline tunne, et miski on meie vahel. See tunne pole nii hea nagu siis, kui nahk on naha vastas.»
  • «Ma olen kasutanud kondoome ja pean ausalt ütlema, et need muudavad seksi minu jaoks vähem intiimseks ja ka vähem nauditavaks.»
  • «Ilma kondoomita on iga liigutus intensiivsem ja veidi soojem. Pealegi võib kondoomi küljes olev libesti nahka ärritada.»
  • «Seks ilma kondoomita on imeline. Võib-olla on asi psühholoogiline, aga mulle meeldib see tunne, et mees on minu sees, ilma mingi kattevahendita.»
  • «Mulle meeldib seksida ilma kondoomita, aga ma teen seda ainult selle inimesega, keda ma armastan ja kellega ma olen suhtes. Samas pean tunnistama, et eelistan kindlasti kondoomiga seksimist ilma seksita olemisele.»
  • «Ma saan kohe aru, et midagi on teistmoodi ja ma eelistan seda, kui mees ei kasuta kondoomi, aga tegelikult pole väga vahet.»
  • «Me kasutame tavaliselt kondoomi, aga paaril korral on nii kiireks läinud, et oleme kondoomi unustanud. Kondoomiga seksides ei teki neid tundeid, mis on ilma kondoomita. Ka üliõhukesed kondoomid piiravad seda.»
  • «Kui mu partner kasutab kondoomi, siis me kasutame kindlasti ka libestit. Kondoomiga on seks vähem nauditav, aga kui ma pole pikaajalises suhtes, siis on kondoomiga seksimine ainult vastuvõetav variant minu jaoks.»
  • «Me kasutame kondoomi, aga vahel oleme seda ka ilma teinud. Neil kordadel on seks palju pehmem ja mõnusam.»
  • «Mulle üldiselt ei meeldi kondoomi kasutada, aga mulle meeldib mehele kondoomi peale panna. See on erutav. Mulle meeldib ka vaadata, kuidas ta ise seda peale paneb.»

Joannides rõhutas, et ta kindlasti ei julgusta ühtki naist kaitsevahenditest loobuma. Samas leiab ta, et on väga oluline mainida, et kondoomiga seksimine muudab naise jaoks vahekorra vähem nauditavaks. 

Kuna kondoomi kasutades ei pruugi loomulikku libestit kuigi palju olla, siis soovitavad eksperdid kasutada apteegis ja poodides müügil olevaid libesteid. Tänu libestile muutub vahekord kindlasti nauditavamaks. 

Pea meeles, et kondoomid kaitsevad nii sind kui su partnerit sugulisel teel levivate haiguste eest ning aitavad vältida soovimatut rasedust. Ilma kondoomita tasuks vahekorras olla vaid inimesega, keda sa tõesti usaldada ja siis, kui soovite last saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles