Video: erivajadustega laste õpetaja on oma metoodikaga vallutanud kõigi südamed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Sotsiaalmeedias levib kulutulena video erivajadustega laste õpetajast, kes oskab lastesse enesekindlust süstida.

Florida õpetaja Chris Ulmer võtab iga koolipäeva hommikul kümme minutit, et lastele ükshaaval komplimente teha. Pärast selle kombe juurutamist on ta märganud, et laste enesekindlus on hüppeliselt kasvanud. Selle asemel, et põnnide puudusi välja tuua, kiidab ta nende häid oskusi.

Õpetaja usub, et rahust, armastusest ja harmooniast rääkimisega lapsi piisavalt ei mõjuta, mistõttu püüab ta seda neile oma eeskujuga ette näidata. «Lapse reaalsus kujuneb varaste elukogemuste põhjal,» selgitab Ulmer video tekstis. «Kui ta näeb, et õpetaja on õel ja tülpinud, arvab ta, et ka maailm on õel ja tülpinud. Kui aga õpetaja näitab armastust, rahu ja harmooniat, saab see tema jaoks normiks.»

Mõne nädala järel märkas õpetaja, et lapsed hakkasid ka üksteisele rohkem komplimente tegema. Enam ei tööta nad üksteise vastu ja teevad meelsamini koostööd. «Viha on õpitud käitumine. Armastus on loomulik,» usub paljudele suureks eeskujuks saanud õpetaja. Vaata ise!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles