Arstid hoiatavad: ekraanid rikuvad laste silmi

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et üks viiest pere- ja silmaarstist usuvad, et viimase kümne aasta jooksul toimunud järsk langus nägemises on otseselt põhjustatud tehnoloogiast.

Briti vanemad on spetsialistidega nõus: ligi kolmveerand usub neist, et tehnika ülekasutamine kahjustab silmi. Teisalt aga lasevad nad oma lastel päevas erinevate ekraanide taga veeta keskmiselt 2 tundi ja 54 minutit. 30 protsenti vanematest lubab järglastel päevas ekraanide taga olla 3-4 tundi ning 11 protsenti tunnistab suisa 5-6 tunni jagu aega ekraane laste päevadesse lubavat.

Inglismaa arstid tuletavad meelde, et helendavate tehnikavidinate taga veedetud üleliigne aeg kurnab ja kuivatab silmi ning oluline on lastel teha regulaarseid puhkepause.

Briti täiskasvanud veedavad päevas keskmiselt kolm tundi, kiigates nutitelefone ning kuus tundi tahvli või arvutiekraani taga. Rohkem kui üks kümnest 16-24aastasest ütles, et veedab päevas nutifonis surfates rohkem kui 12 tundi päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles