Galerii: naistevastase vägivalla vastane sünge pikett Toompeal

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga kolmas naine Eestis on alates 15. eluaastast kogenud füüsilist või seksuaalset vägivalda. Ilma asjatundliku abita saadab valusa kogemuse traumeeriv jälg ohvrit kogu elu, kahjustades nii eneseusku kui töövõimet ja varjutades lähisuhteid. Täna, ÜRO naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeval, toodi sünged lood ka Toompeale.

Praegu on üle Eesti mittetulundusühingutena tegutsemas 13 varjatud aadressidel tegutsevat naiste tugikeskust, mis pakuvad vägivalla ohvrile nii psühholoogilist kui juriidilist tuge, vajadusel turvapaika ja toetust vägivaldse suhte lõpetamiseks.

Lisaks töötab ööpäevaringselt tasuta naiste tugitelefon 1492, mille nõustajaid on päästnud nii enesetapumõtetega kui vägivaldse partneri eest varju otsivatel naiste elusid.

Postimees tegi ülekande täna Riigikogus toimunud konverentsist, kus sõna said nii oma ala asjatundjad kui ka video vahendusel ohvrid, kes on tugikeskustest abi saanud. Nende juttudest jäi kõlama lootus, et olukord Eestis paraneb ning suur tänutunne, et probleemiga tegeletakse. Tugikeskused päästavad sõna otseses mõttes naiste elusid, rõhutasid korduvalt nii ministrid, ametnikud kui kannatanud ise. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna naiskogu Kadri ja riigikogu liikme Marianne Mikko eestvedamisel süüdati täna Tallinnas Toompea lossi ees küünlad vägivalda tunda saanud naiste solidaarsuseks.

Vaata ka Reporteri videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles