Personaaltreener Steven-Karl Kõiv: kui sa oled otsustanud trenni tulla, siis tee seda rõõmuga ja naudi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven-Karl Kõiv
Steven-Karl Kõiv Foto: Erakogu

Tänane päev on kahjuks selline, kus plahvatuslik tehnoloogiate areng naelutab inimesed arvutite ette toolidele ja neil jääb tervislikuks liikumiseks üha vähem aega. Et oma tervist hoida ja vormis püsida, tuleb tööpäevajärgselt ette võtta tee jõusaali. Terase spordikeskuse treener Steven-Karl Kõiv tutvustab mõningaid alasid, mis aitavad keha vormiva ja sportliku liikumise jõuliselt igaühe ellu tuua.

Steven-Karl, Sina oled Terase spordikeskuses Synrgy 360 ja TRX ning Raja Yoga treener?

Jah, lisaks juhendan veel spinningut, abs/core, aerial joogat, meditatsiooni ning olen loonud ka enda rühmatreeningkontseptsiooni SKK-Mojo, mis hõlmab endas rühi korrektsiooni, dünaamikat, staatikat, vastupidavust, plahvatust ja kiirust. Eelkõige olen ma personaaltreener.

Kui ma õieti aru saan, siis on kaks esimest nii-öelda mehelikud lihastetrennid ja kolmas jooga?

Ei, tänapäeval ma enam ei liigitaks treeninguid mehelikeks ja naiselikeks. Synrgy ja TRX on küll intensiivsed ja jõulised, kus kasutame vahendeid, samas võib seda olla ka jooga. Inimesel, olenemata soost, on vaja mitmekülgset lähenemist liikumisele, seega ootame mehi joogasse ja naisi ka intensiivsetesse treeningutesse. 

Kuidas Sa nendega tegelema hakkasid ja kuidas Sinust treener sai?

See kukkus mulle kõik sülle ja ma pole kordagi tagasi vaadanud. Mind on alati sportlased ümbritsenud. Mulle meeldib liikumine ja inimeste aitamine ning sellest on välja kujunenud minu elukutse. Mõistsin, et inimene peab mitmekülgselt liikuma, nende treeningute ja minu abiga on see võimalik. TRX, Synrgy ja jooga on kõik sellised treeningud, millel on treeneri nägu, kuna treeningute ülesehitus on väga loominguline.  

Kirjelda kõiki kolme. TRX on vist eriline ka selle poolest, et see on mereväe ala, mida tehakse kitsastes oludes. Kas see on ka teil nii? Kellele Sa neid alasid soovitaksid?

TRX kujunes tõesti välja mereväest (navy seals), kuid nüüd on see mitmekülgsem vahend. Saab kasutada kitsastes oludes. Olen leidnud, et TRX on väga hea treeningvahend kerelihaste arendamiseks, kuna treenides suuremaid lihasgruppe, peab olema kere pideva toonuse all. Kui harjutus on suunatud puhtalt kerele, siis TRX-i abil tuleb mängu ka tasakaal, mis viib harjutused uuele tasemele. Treeningut tehakse oma keharaskusega, seega on sobilik nii alustavatele treenijatele kui ka edasijõudnutele. Väga paljud tippsportlased kasutavad TRX-treeningvahendit oma ettevalmistuses.

Synrgy360 ehk personaaltreeneri paradiis. Synrgy on tegelikult seade, mis koosneb erinevatest tsoonidest, mitte treening ise. Kasutades neid vahendeid, mida Synrgy võimaldab, on tõesti võimalik saavutada oma unistuste keha. 

Kasutuses on näiteks TRX, sangpommid, topispallid, poksikott, kõikevõimaldav plokkseade, elektriline funktsionaal tsoon ja palju muud. Kuna Synrgy360 on nii mitmekülgne, saab oskuslik treener treeningu üles ehitada erinevatele raskusastmetele, seega kutsuksin Synrgysse kõiki, kes soovivad end ületada. 

Raja Yoga on kuninglik jooga. Nagu igal joogal on oma nišš, siis Rāja yoga treenib keskendumisvõimet, mis võtab enda alla jooga üleüldise mõiste, mitte kindla meetodi, kuidas teadlikku olekut saavutada (neid on palju). Seega on Raja yoga rohkem vaimu ja aju treening ehk mediteerimine ning rühi parandamine. Asendites ehk asanates püsime võrdlemisi kaua ning sellele järgneb ka kohene puhkus. Raja yogat peetakse teiste joogade vundamendiks. Jooga ei vali inimest, ei vanuse, ei soo, ei tarkuse ega võimekuse poolest, see sobib kõigile.

Mida oma trennide juures oluliseks pead?

Ma pean oluliseks seda, et kui Sa oled otsustanud trenni tulla, siis tee seda rõõmuga ja naudi! Ma tahan, et inimesed liiguksid ja seda võimalikult mitmekülgselt, kuna keha areneb 24/7, kas liikumise või liikumatuse suunas ja see, kuhu poole areng toimub, on kõik enda valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles