Inimesed, kes magavad sisse, on intelligentsemad

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Magasid jälle sisse? Ei saa kuidagi rütmi paika ning voodisse kisub alles pärast südaööd, hommikune äratuskell aga paneb hambaid kiristama? Ära muretse – uus uuring ütleb, et see võib sootuks näidata su intelligentsi!

Huffington Post vahendab uut uuringut, kust selgub, et inimesed, kes kalduvad kõrvale normaalsetest unerütmidest, pole mitte laisad, vaid kipuvad hoopis olema intelligentsemad. Leide toetavad andmed, mis näitavad, et inimesed, kes loovad uusi evolutsioonilisi mustreid, sealhulgas unemustreid, on kõige progressiivsemad ja intelligentsemad.

Teatud mõttes on see ka loogiline. Uurimise alla võeti tuhat tudengit ning leiti, et need, kes läksid voodisse hilja ja ka ärkasid hiljem, said loogikatestides paremaid tulemusi ning olid keskmisest targemad.

Varahommikused ärkajad on küll produktiivsemad, aga hilja ärkajad on loomingulisemad. Sageli jõuavad varem ärkajad kasutada aega näiteks treeninguteks, kuid hiliste päevade nautijad oskavad paremini ära kasutada õhtust aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles