Viis inimest, keda on põhjust kahtlustada petmises

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs on kindlaks tehtud, et abielumehed võivad oma kaasat petta 25-72 protsendise tõenäosusega. Hoolimata sellest, et petmise võimalus võib olla üsna suur, ei usu paljud inimesed, et nende suhtes võiks midagi sellist ette tulla. 

Selleks, et end petjate eest kaitsta, tasuks teada, millised inimesed võivad kõige suurema tõenäosusega petta, kirjutab Psychology Today.

1. Partner, kes kasutab sageli sotsiaalmeediat

Teadlased on leidnud, et mida rohkem kasutab inimene näiteks Twitterit või Facebooki, seda rohkem esineb tal suhetes konflikte ja asi võib lõppeda kõrvalsuhte, lahkumineku või lahutusega. Kusjuures, pole vahet, kui kaua on paar koos olnud – sage sotsiaalmeedia kasutamine võib probleeme tekitada nii värskes kui ka pikaajalises suhtes.

2. Meessoost partner, kelle vanuse lõpus on number 9

Teadlased, kes uurisid Ashley Madisoni veebilehelt pärinevat infot, tegid kindlaks, et veebilehe kasutajate seas oli väga palju mehi, kes olid vanuses 29, 39, 49 või 59. Teisisõnu võib väita, et mehed, keda ootab elus ees olulise verstaposti ületamine, võivad rohkem mõelda petmisele.

3. Partner, kes on varem juba petnud

Kuigi me tahaksime petjatele andeks anda ja ebameeldiva juhtumi unustada, on teadlased arvamusel, et seda ei tasuks kiirustades teha. Nimelt on uuringud näidanud, et naised ja mehed, kes on varem juba petnud, võivad seda uuesti teha.

4. Meessoost partner, kes on ootamatult muutunud vallatumaks

Suhteekspert Mary Jo Rapni on täheldanud, et kui partner käitub sinuga ootamatult vallatumalt kui varem, siis võib põhjuseks olla see, et tal on armuke. «Kui mehel on kõrvalsuhe, siis ta muutub seksuaalses mõttes hüperaktiivseks,» sõnas Rapni. Kuna mehe sugutung on tõusnud, tunneb ta suuremat vajadust intiimsuse järele ja kui tema armuke ei saa parajasti mehe soove rahuldada, siis pöördub mees oma naise poole.

5. Jõukamad meessoost partnerid ja vaesemad naissoost partnerid

Ilmselt pole see mingi üllatus, et kui mehel on raha ja võim, siis võib tal korraga mitu armusuhet olla. Üllatav on aga see, et keskmisest vaesemad naised võivad oma kallimat petta. Mõned eksperdid on arvamusel, et vaesemad naised petavad sellepärast, et nad loodavad majanduslikku olukorda parandada ja lastele paremat elu pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles