Noor naine hoiatab: ärge laske võõrastel omale baaris jooke osta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

27-aastane noor naine läks õhtul sõpradega linna, kuid järgmisel hommikul ärkas võõras korteris. Naise sõnul kaks meest uimastasid ja vägistasid ta. Nüüd jagab ta oma lugu, et teised oleksid väljas käies ettevaatlikumad.

Kõik sai alguse sellest, kui anonüümseks jääda sooviv naine läks sõpradega välja, et tähistada oma kolimist New Yorgist Californiasse. Ta seisis meessoost sõbraga baarileti ääres, kui talle lähenesid kaks noormeest, kes pakkusid, et ostavad naisele joogi, vahendab Daily Mail.

Naise sõnul nägid mehed normaalsed välja ja kuna tema oli alati võõrastega üsna sõbralik olnud, nõustus ta meestega paar jooki võtma. Üks meestest lahkus ja naasis veidi aja pärast kolme joogiga. «Need olid shot'id, aga suuremates klaasides,» meenutas naine. Ta jõi endale mõeldud joogi ära, kuid siis suutsid mehed teda veenda, et ta jooks ka ühe mehe joogi ära, sest mees olevat autoga tulnud. 

«Jõin teisest joogist umbes poole. Nüüd ma tean, et ilmselt ühes neist jookidest või võib-olla ka mõlemas oli mingi uimasti sees,» ütles naine. Ent sel õhtul polnud tal aimugi, et teda uimastati, ja viimane asi, mida naine mäletas, oli see, et ta kõndis koos meeste ja oma sõbraga tantsupõrandale.

Järgmisel hommikul ärkas naine aga võõras voodis ja tema kõrval oli suur okseloik. Tal oli tõeliselt halb olla – naise sõnul polnud tegemist tavapärase pohmelliga. Ta märkas, et üks meestest magas tema kõrval ja järsku meenus talle midagi eelmisest õhtust.

«Ma ei oleks aru saanud, et olin eelmisel õhtul vahekorras, kuid mulle tulid üksikud pildid meelde. Mäletan, et olin ühe mehe peal ja teine lähenes mulle kõva peenisega ning tahtis, et ma selle suhu paneks,» meenutas ta. Ta mäletas, et kargas vihaselt voodist püsti, kuid oli nii haige ja nõrk, et vajus kiiresti kokku ning jäi uuesti magama. Kulus tunde enne, kui naine oli suuteline võõrast korterist lahkuma. 

Naise sõnul olevat tema kõrval maganud mees käitunud täiesti normaalselt ja meeldivalt, jäi mulje, nagu midagi tavapäratut polekski juhtunud. Naine tunnistas mehele, et talle tundub, et teda uimastati eelmisel õhtul, kuid mees ei tahtnud seda uskuda ja pakkus, et ehk tarbis naine lihtsalt liiga palju alkoholi. Mees viis naise autoga kesklinna, kust ta tellis takso, et oma koju minna ja viimased asjad enne kolimist pakkida.

Alles siis, kui ta oli end korralikult välja maganud, sai ta aru, mis temaga tegelikult juhtus. Ta pöördus politseisse, kust suunati ta edasi haiglasse. Haiglas tehti talle suguhaiguste test ja ka rasedustest. Kuna naine ei mäletanud täpselt, kus võõras korter asus, ei saanud politsei ka tema võimalikke vägistajaid kinni võtta. Üks politseinik soovitas naisel uuesti samasse baari minna ja jälgida, kas need mehed võivad sinna ilmuda, ent naine tahtis ebameeldiva kogemuse kiiresti unustada.

Vägistamisest teatamisest tekkinud emotsionaalne trauma ja vägistajate mittetabamine panid teda mõistma, kui tavapärased sellised juhtumid võivad olla ning miks paljud naised ei otsi abi. Ta kolis Californiasse ja suutis lõpuks traumeerivast sündmusest üle saada, kuid naise sõnul kulus tal kuid enne, kui ta mõistis, et tema polnud vägistamises süüdi. «Läks üsna palju aega enne, kui ma sain lahti mõttest «ma ei suuda uskuda, et ma lasin sel endaga juhtuda» ja hakkasin mõtlema, et «ma ei suuda uskuda, et see juhtus minuga»,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles