Retseptivõistlus: saksa šokolaadipirukas

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadriann Saar / Erakogu

Meie retseptivõistluse viimane retsept tuleb Kadriannilt. «Miks mitte piiluda pühade puhul teiste rahavaste kööki,» pakub Kadriann. «Kook sobib imeliselt pimedasse talveõhtusse vürtsika glögi kõrvale.»

Saksa šokolaadipirukas 
 
Põhi:
 
  • 150 g toasooja võid
  • 20 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 240 grammi jahu
 
Sega omavahel muna, suhkur, sool ja või. Pane jahu lauale ja kalla peale muna-või segu. Haki noaga segu kokku, siis suru paari käeliigutusega tainas ühtlaseks ning aseta vormi. Hoia pool tundi külmas. Eelküpseta põhi umbes 10 minutit 200 kraadises ahjus.
Täidis:
 
  • 100 g piimašokolaadi  
  • 100 g mõrudat šokolaadi
  • 60 g võid (parim Saaremaa soolakristallidega või)
  • 100 g suhkrut
  • 2 spl maisitärklist
  • 4 munakollast
  • 1 tl vanillilsuhkrut
  • 1 tl soola
  • 150 ml piima
  • 2-4 spl jahu
 
Sulata tasasel kuumusel või ja šokolaad. Jahuta ning sega sisse piim. Seejärel lisa šokolaadisegusse lahtiklopitud munakollased. Eraldi kausis sega jahu, maisitärklis, suhkur, vanillisuhkur ja sool ning kalla ülejäänud taina sekka.
 
Kalla segu eelküpsetatud põhjale ning küpseta umbes 30 minutit või seni, kuni kook on keskelt veel õrnalt vedel.
 
Kate: 
  • 1 pakk kookoshelbeid või laaste
  • 100 g maapähkleid
  • 100 g kreekapähkleid
  • suhkur
  • 1 tl soola
  • või (soolakristallidega)
 
Kate tuleb õrnalt soolane! Rösti ahjus kookoshelbed ja pähklid. Sulata pannil veidi võid, lisa suhkur, pähklid ning kookoshelbed. Kuumuta  pannil ning jahuta.
Võta kook ahjust ning puista üle pähklikattega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles