Kas 6-aastane tüdruk on iluhoolitsuste jaoks liiga noor?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias viidi läbi uuring, millest selgus, et alla 8-aastased lapsed käivad sageli kosmeetiku juures. Lisaks näohoolitsustele on vanemad valmis maksma ka noorte tüdrukute võltspäevituse eest.

68 protsenti emadest võtavad tütreid regulaarselt ilusalongidesse kaasa, et ka tütreke saaks lasta end hellitada. Kolmandik emadest ütles, et karvaeemaldus, maniküür ja näohoolitsused aitavad parandada laste enesekindlust, kirjutab Daily Mail.

62 protsenti emadest tunnistas, et nende arvates on see ideaalne moodus, kuidas oma sidet tütrega tugevamaks muuta. 69 protsenti naistest sõnas, et teevad seda sellepärast, et ka nende sõbrannad teevad nii ja 12 protsenti ütles, et tänu iluhoolitsustele näevad nende tütred ilusamad välja.

41 protsenti emadest ütles, et iluhoolitsused on nende peres mõeldud vaid tähtpäevadeks, kuid 33 protsenti emadest sõnas, et nemad käivad ilusalongis siis, kui tuju tuleb ja võtavad ka tütre kaasa.

Uuringust selgus ka see, et 91 protsenti lastest jäljendavad oma emade ilurutiine. 84 protsenti tüdrukutest teeb peegli ees järgi näiteks seda, kuidas ema end meigib; 65 protsenti jäljendab seda, kuidas ema oma juukseid sätib ja 53 protsenti tüdrukutest teeb ema eeskujul selfisid.

Suurbritannia kosmeetikute ühenduse esindaja Lesley Blair selgitas, et selles pole midagi ebatavalist, et 3- või 4-aastased tüdrukud teevad ema eeskujul end ilusaks. «See on lõbus ja kuulub ilmselt iga väikese tüdruku arengu juurde,» arvas ta.

Blairi sõnul on Suurbritannias ja ka USAs väga populaarseks muutunud see, et noorte tüdrukute sünnipäevad korraldatakse ilusalongis, kus iga külaline saab maniküüri või muud iluhoolitsust proovida. Seetõttu pole ka imelik see, et emad võtavad tütreid salongidesse kaasa.

Samas tulid uuringust välja ka mõned muret tekitavad faktid. Näiteks 16 protsenti emadest tunnistas, et nad on märganud, et tütar on nende eeskujul hakanud oma välimust kritiseerima. 21 protsenti emadest ütles, et tütred on hakanud end ema eeskujul tihemini kaaluma.

«Probleemid tekivad siis, kui lapsed võtavad vanematelt üle negatiivseid harjumusi, näiteks hakkavad muretsema kehakaalu pärast ja vaatavad muretsedes oma peegelpilti. Siis võivad nad ise arvata, et vajavad iluhoolitsusi, et oma välimust paremaks muuta,» selgitas Blair.

«Noores eas tüdrukud on väga õrnad ja vastuvõtlikud kõige suhtes, seega on oluline, et ema julgustaks tütart olema enesekindel ja rahul oma välimusega.»

Head lugejad, palun avaldage kommentaarides arvamust, kui vanalt võiks tütar esimest korda ilusalongi minna või end meikida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles