Lapsenimed, mida võib järgnevatel aastatel üha rohkem kohata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsele nime valides otsivad vanemad tihtipeale inspiratsiooni oma suguvõsast või ka popkultuurist. Kui vahepeal tundus, et iga vanem soovis silma paista originaalsusega, siis nüüd on hakanud levima taas vanad ja tuntud nimed.

Ingliskeelsetes riikides on tehtud väike kokkuvõte nimedest, millele ennustatakse paari järgneva aasta jooksul populaarsuse kasvu. Kuna ingliskeelsed nimed mõjutavad ka Eesti vanemate valikuid, tasuks olla kursis, milliste nimedega lapsi võib lähiaastatel eriti palju olla, kirjutab RedBook Magazine.

1. Hezekiah

Piiblist inspireeritud nimed – Mary, John, Luke, Elizabeth, Sarah, Mark, Matthew, Noah, David – on juba mõnda aega populaarsed olnud. Nüüd on aga oodata, et ka vähem tuntud nimed võivad peagi üsna levinud olla, hoidke silma peal järgmistel nimedel: Malachi, Josiah, Ephriam, Delilah, Judith ja Hezekiah.

2. Charlotte

2014. aastal oli see kümnendal kohal kõige populaarsemate tüdrukunimede hulgas. Tänu sellele, et Kate ja William panid oma tütrekesele nimeks just Charlotte, ennustatakse, et see nimi muutub järgmisel aastal ülimenukaks.

3. Gertrude

Mõned lapsevanemad võtavad eeskuju ka ilukirjandusest. Juba mõnda aega on populaarsed nimed olnud Harper, Atticus, Louisa, Lucy, Willa, Emerson, Fitzgerald, Hugo, Marlowe, Beckett ja Langston. Arvatakse, et lähiajal võib neile nimedele lisanduda ka Gertrude.

4. Eurydice

Ka mütoloogiast pärinevad nimed meeldivad paljudele vanematele. Athena, Ajax, Apollo, Griffin, Rhiannon, Pax, Thor ja Loki ei kao ilmselt niipea kuskile, miks mitte lisada sellesse nimekirja ka Eurydice.

5. Remi

Prantsusepärased nimed on alati inimestele meeldinud. Remi on selline nimi, mis sobib ekspertide hinnangul nii poisile kui tüdrukule. Ka Bellamy on ebatraditsiooniline nimi, mis võib peagi muutuda populaarseks. Poistele tasuks nimi valida järgmiste seast: Cabot, Henri, Luc, Olivier või Bale.

6. Deborah

Väga armas on see, kui noored otsustavad lapsele anda mõne vanavanaema või suguvõsas levinud nime. Ingliskeelsetes riikides ennustatakse, et sellest ideest inspireeritult võib maailmas peagi olla rohkem tüdrukuid nimega Karen, Linda, Cynthia, Susan ja Deborah ning poisse nimega Mark, Gary, Glenn, Alan ja Douglas.

7. Theodore

Kui vanemate nimede seas natuke ringi vaadata, siis tasuks valik teha järgmiste seast. Fannie, Edith, Billie, Adelaide, Henry, Florence, Hazel, Evelyn, Imogene, Beryl, Randall, Walter ja Theodore.

8. Leia

«Tähesõdade» fännid on selle nime juba ammu enda jaoks avastanud. Kuna detsembris tuleb välja uus film, siis ennustavad eksperdid, et järgmisel aastal võib Leia muutuda veelgi populaarsemaks tüdrukunimeks. Võib-olla jõuab ka Han poppide nimede hulka.

9. Kale

See võib kõlada veidralt, kuid nimede jaoks leitakse inspiratsiooni ka köögist. Näiteks Rosemary (rosmariin – toim), Sage (salvei – toim) ja Maple (vaher, inspireeritud vahtrasiirupist – toim) on juba ammu kasutusel. Kale (lehtkapsas – toim) on ilmselt tõusmas nende nimede hulka.

10. Iker

Spordifännidele võib tunduda paslik panna lapsele mõne sportlase nime ja Iker Casillase eesnimi on selleks parajalt omapärane. Teised sarnase looga nimed on näiteks Diego, Noa, Sofia, Luna, Valentina, Javier, Cruz ja Isabella.

11. Ülipopulaarsed: Emma ja Liam

Harjuge ära – need nimed on tulnud selleks, et jääda. Täpselt sama lugu on ka Olivia, Aideni, Ava, Sophia, Mia, Masoni, Noah, Jacobi ja Ethaniga. Kui 1985. aastal täheldati, et kõige popimad nimed on Jessica ja Justin, siis 2015. aastal võib kõige populaarsemateks pidada Emmat ja Liamit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles