Täna on rahvusvaheline lastepäev

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna, 1959. aastal, võtsid maailma riigid vastu Lapse Õiguste Deklaratsiooni. Samal päeval 30 aastat hiljem võeti vastu Lapse Õiguste Konventsioon, mis kohustab kõikide maade valitsusi tagada lastele hea elu.

Rahvusvahelisel lastepäeval kutsub Lapse Huvikaitse Koda kõiki laste valdkonna vabaühendusi üles ühinema laste heaolu suurendamiseks.

Lapse Huvikaitse Koda on avalikes huvides tegutsev huvikaitseline erinevate laste ja perede valdkonna organisatsioonide võrgustik. Koja eesmärk on tugevdada eelkõige läbi võrgustiku arendamise Eesti laste ja peredega tegelevate ühingute koostööd riikliku laste ja perepoliitika kujundamisel.

Kojaga liituvad organisatsioonid, kes soovivad panustada oma kompetentsi ja kogemusega laste huvidega arvestamise nimel, saades samal ajal Koja teistelt liikmetelt toetust enda strateegiliste eesmärkide ellu viimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles