Viis nippi, et vältida ülemõtlemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Öeldakse, et ülemõtlemine on kunst luua probleeme seal, kus neid tegelikult pole.

Higher Perspective annab viis head soovitust, kuidas ülemõtlemist vältida.

  1. Mediteeri. Mõne uuringu väitel rahustab õige mediteerimine isegi rohkem kui hea uni, seega on mediteerimine esimene samm ülemõtlemise teelt mahasõitmisel.
  2. Ela hetkes. Ülemõtlemine juhtub tavaliselt siis, kui sa püüad ette ennustada tulevikku ning kujutleda kõiki võimalikke stsenaariume. Püüa keskenduda olevikule ja võtta suhtumine, et tegeled probleemidega siis, kui need on käes.
  3. Keskendu positiivsele. Ülemõtlemine toob sageli kaasa negatiivsed mõtted. Leia asju, mis sind õnnelikuks teevad ning ole nende eest tänulik, nii peletad negatiivsed mõtted eemale.
  4. Tee trenni. Ükskõik milline füüsiline tegevus aitab sul pead klaariks lüüa. Rääkimata muudest positiivsetest treenimise «kõrvalnähtudest».
  5. Tagasi loodusesse! Mõnus jalutuskäik metsas toob meid kiirelt tagasi maa peale, puhastab mõtteid ning ärevusest on lihtsam  jagu saada.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles