Kuidas oma päeva alustada ehk alternatiive kohvile

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Magamine on väga oluline tegevus. Selleks, et iga päev normaalselt tegutseda, tasuks piisavalt magada. Kui saad korralikult välja puhata, siis ei tohiks ka hommikune ärkamine kuigi raske olla. Aga kui sul on keeruline hommikul soojast voodist lahkuda, siis lisaks kohvile on veel mõned head viisid, kuidas end kiiremini üles äratada.

Lifehack pani kirja kaheksa alternatiivset võimalust, kuidas ilma kohvita kiiremini end käima tõmmata.

  • Kuula muusikat

Muusika aitab hommikul õige meeleolu tekitada. Pane kokku näiteks esitlusloend oma lemmiklauludest ja kuula neid hommikusööki süües. See aitab päeva positiivselt alustada. Eriti hea tuju tekib veel siis, kui laulad julgelt kaasa.

  • Joo vett

Joo vahetult pärast ärkamist üks või kaks klaasi jahedat vett. Lisaks sellele, et see aitab vedelikutaset tasakaalustada, mõjub jahe või külm vesi väga turgutavalt ainevahetusele ja kehale üldiselt.

  • Loputa nägu veega

Loputa hommikul oma nägu jaheda veega ja soovi korral võid kasutada ka lõhnaseepi või näopuhastusvahtu. Piparmündi- ja lavendlilõhn mõjuvad eriti ergutavalt, samas kui külm vesi turgutab nägu.

  • Mine õue

See võib tunduda väga karmilt, kuid esimese asjana võiks hommikul õue minna. Värske õhk aitab hästi üles ärgata ja valmistab sind päevaks ette – isegi siis, kui oled alles magamisriietes. Ainuüksi voodist tõusmine ja ringi liikumine paneb vere käima ja aitab päeva jooksul nii mõndagi korda saata.

  • Söö midagi head

Söö hommikul midagi head – näiteks kaerahelbeputru või mune ja peekonit. Uuringud on näidanud, et need lapsed, kes on hommikusööki söönud, suudavad paremini keskenduda kui need, kes jätsid hommikusöögi vahele. Söö hommikul midagi mõnusat ja ole valmis selleks, mida päev võib tuua.

  • Esita ajule väljakutse

Tee hommikul neid ülesandeid, mis nõuavad su ajult kõige enam pingutust. E-kirjade saatmine ja muu kergem suhtlus jäta hilisemaks, nendeks hetkedeks, kui aju vajab veidi puhkust.

  • Naudi smuutit

Tervislik ja roheline smuuti annab hommikul päevale väga mõnusa tõuke. Smuuti sisse võid panna kõike, mis sulle maitseb: banaani, spinatit, avokaadot, mandlipiima, marju, värsket mahla vms.

  • Loputa suud õliga

Võta väike kogus kookosõli ja loputa sellega umbes 10 minutit suud, ära õli alla neela. Õliga suu loputamine peaks aitama ennetada hammaste lagunemist ja mõjub suuhügieenile hästi. Lisaks sellele on kindlaks tehtud, et kookosõliga suu loputamine aitab paremini uinuda, annab energiat ja muudab naha säravamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles