Kui vibraatorit liiga tihti kasutada, kas siis on raske muul moel orgasmi saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Mulle väga meeldib vibraatorit kasutada, kuid ma olen kuulnud, et sage vibraatori kasutamine võib kõdisti tuimaks muuta. Muretsen, et äkki pole partneriga koos enam nii kerge orgasmi saada. Kui olen vibraatori asemel kasutanud oma kätt, siis kulub palju kauem aega. Kas peaksin lõpetama vibraatori kasutamise?» kirjutab murelik lugeja.

Talle vastab Youbeauty portaali seksuoloog Emily Morse.

Mul on väga hea meel, et üha enam naisi on avastamas sekslelusid! Üheks õnneliku ja terve seksuaalelu alustalaks on oskus tõhusalt endale rahuldust pakkuda. Aga nüüd, kui oled leidnud kindla mooduse, kuidas orgasmi saada, tunned muret, kas see võib mõjutada orgasmi saamise tõenäosust muul ajal?

Vibraatorid ja muud sekslelud muutuvad üha populaarsemaks ning seoses sellega on tekkinud küsimus, kas need muudavad naise kliitori vähem tundlikuks, mistõttu on raske ilma vibraatorita orgasmi saada.

Esiteks pean ütlema, et sa pole oma vibraatorist sõltuvuses. Selle kasutamine ei tähenda, et ainult käte abil pole sa suuteline orgasmi kogema, kuid võib jääda mulje, et ilma vibraatorita kulub orgasmi saavutamiseks rohkem aega. Vibraatoriga pole tihtipeale vaja ka pikka eelmängu, seega võib kogu tegevus võtta palju vähem aega kui seks partneriga. Kui oled harjunud sellega, et vibraatori abil jõuad kiiresti finišisse, siis tasuks endale aeg-ajalt meelde tuletada, mis tunde tekitab aeglane armatsemine.

Seksides soovitatakse proovida erinevaid asendeid, et leida see õige poos, mis pakuks naudingut nii sulle kui kallimale. Sama kehtib ka sooloseksi kohta. Kui sa ei taha, et vibraator oleks ainuke vahend, mis aitab sul orgasmini jõuda, siis peaksid harjutama. Eriti kasulik on oma käsi kasutada, kuna siis oskad sa paremini juhtida ka partneri käsi, et ta saaks sulle mõnu pakkuda.

Minu soovitus on leida tasakaal käte ja vibraatori kasutamise vahel. Võid ka mõlemat meetodit kombineerida: alusta kätega ja naudi sooloseksi eelmängu, seejärel õrrita end vibraatoriga ja kui tunned, et oled valmis lõpetama, võta uuesti käed mängu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles